Turnul Eben-Ezer

0
83

Turnul Eben-Ezer, Bassenge, Liege.
Acest turn din piatră înalt de şapte etaje — străjuit la vârf de un taur, un leu, un vultur şi un sfinx — are aspect medieval, dar este de fapt mult mai recent. început în 1951, a fost ridicat piatră cu piatră de către Robert Garcet în decursul a mai mult de zece ani, ca omagiu adus păcii şi cunoaşterii.


Un pasionat al Bibliei, numerologiei şi civilizaţiilor Străvechi, Garcet a gândit clădirea folosind anumite dimensiuni. Turnul are 33 m înălţime (simbolizând vârsta pe care o avea Iisus la moarte), iar acoperişul este decorat cu un cvartet de statui (simbolizând cei patru călăreţi ai Apocalipsei). Fiecare etaj are dimensiunea de 12 pe 12 m —12 fiind numărul discipolilor lui Iisus.
Clădirea cu turnuri Eben-Ezer, construită manual, este inspirată din Biblie şi din civilizaţiile străvechi.
Pereţii interiori sunt acoperiţi cu picturile lui Garcet, înfăţişând scene din Apocalipsă, citate biblice şi dinozauri din cretacic. Urcaţi scara în spirală către acoperiş şi veţi ieşi pe sub aripile unui leu spre o vedere panoramică a peisajului rural belgian. 4690 Eben-Emael, Bassenge. Aproximativ 2 ore cu trenul din Bruxelles. N 50.793317 E 5.665638.

V-ar mai putea intersa și aceste articole.

Sursa: Atlas Obscura – Ghidul exploratorului minunilor ascunse ale lumii, scris de Joshua Foer, Dylan Thuras şi Ella Morton

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.