Pilulă revoluţionară. Un medicament contra cancerului de piele va fi testat clinic

0
174
tumorile pieliiUn nou medicament, cunoscut ca inhibitor panRAF, va fi testat în anii următori. Primele studii au arătat că este foarte eficient împotriva melanomului la pacienţii cu cancer de piele care nu mai răspund la tratamentele actuale. Studiul a fost publicat în revista Cancer Cell.
Melanomul, o formă de cancer de piele, este produs în urma expunerii neprotejate la soare, iar persoanele care au suferit arsuri solare de cel puţin cinci ori prezintă un risc de două ori mai mare de a suferi de această boală, scrie Mediafax, citând Daily Mail.
Prima opţiune de tratament

Prima opţiune de tratament este întotdeauna intervenţia chirurgicală. Dar, în cazurile mai avansate, pacienţii primesc medicamente care distrug versiunile anormale ale unei proteine numite BRAF. Aceasta este combustibilul ce alimentează dezvoltarea a circa jumătate dintre melanoame. Inhibitorii BRAF sunt de obicei foarte eficienţi, dar tumorile devin rezistente la aceste medicamente în circa un an.

Noile medicamente ţintesc o gamă mai largă de căi biologice pentru a ucide celulele canceroase. |Ele au oprit creşterea tumorilor rezistente. De asemenea, cercetătorii au descoperit că noile substanţe par să fie eficiente şi în cazul a 20 până la 25% dintre melanoamele a căror dezvoltare este alimentată de o altă proteină problematică, numită RAS.

Atacă tumorile blocând proteinele canceroase

2461188400000578-2894612-image-a-1_1420216690686

“Noii inhibitori sunt primii dintr-o nouă gamă de medicamente care atacă tumorile canceroase fără să le permită să devină rezistente, blocând simultan mai multe proteine canceroase”, a declarat coautoarea studiului Caroline Springer, de la Institute of Cancer Research din Londra.

“Sperăm ca testele clinice ale acestei noi serii de inhibitori vor demara curând. Ele vor deveni, în cele din urmă, prima sau a doua opţiune de tratament pentru pacienţii care în prezent folosesc toate tratamentele posibile şi ajung totuşi în stadiul fatal al bolii”, a mai spus Springer.

Pacienţii din programele de testare clinică

panraf_inhibitor

Pacienţii care vor fi incluşi în programele de testare clinică vor fi aleşi în urma unor evaluări foarte serioase. Ei vor primi o singură variantă a medicamnetului; sunt câteva sute care vor fi testate cu rigurozitate înainte de a fi administrate oamenilor.

În studiul de laborator au fost testat două variante ale medicamentului, identificate sub codurile CCT 196969 şi CCT 241161. Ambele au dus la moartea unor tumori rezistente la medicamentele clasice. Ele au fost implantate unor şoareci si nu au efecte secundare semnificative.

Ana Grama

Jurnal Spiritual

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here