Tulpina inactivă de HIV poate salva vieți!

Tulpina inctivă de HIV și rata mortalității

0
176

AnalizaTulpina inctivă de HIV și rata mortalității

Tulpina inctivă de HIV -Auzim frecvent vorbindu-se de boli sau anumite afecțiuni, care de cele mai multe ori conduc spre deces. Mulți dintre noi se întreabă însă, care este cauza creșterii ratei mortalității, în ultima perioadă de timp. Vom exemplifica în cele ce urmează un caz concret, care are în centrul atenției diagnosticarea unei maladii grave.

Conform francetvinfo.fr, șase copii diagnosticaţi cu o maladie genetică mortală

– Sindromul Wiskott-Aldrich – au fost salvaţi cu ajutorul unui tratament ce are la bază o tulpină inactivă de HIV, virusul care declanşează SIDA.

Acest studiu a fost elaborat de către o echipă de cercetători francezi şi britanici, care a dat publicității relația cauză-efect obținută.

Potrivit http://www.descopera.ro, sindromul Wiskott-Aldrich, care afectează aproximativ 10 copii dintr-un milion, împiedică procesul de cicatrizare. Iar bolnavul devine astfel vulnerabil în faţa hemoragiilor şi a infecţiilor. Maladia îşi are originea într-o malformaţie de ordin genetic care împiedică sistemul imunitar să se dezvolte în mod normal.

Cu ajutorul ueni grefe de măsuvă osoasă boala va putea fi tratată

Există însă o singură condiție: ca donatorul să fie o rudă apropiată a pacientului.

Clinicile Great Ormond Street din Londra şi Necker din Paris au elaborat un experiment, care a debutat prin prelevarea unor fragmente de măduvă osoasă de la pacienţi.

Următoarea etapă a constat în identificarea de către medici a celulelor responsabile cu regenerarea sistemului imunitar.

Ajutați de o tulpină inactivă de HIV, medicii au introdus în acele celule secvenţe de ADN sănătos.

Apoi, fragmentele de măduvă osoasă „reparate” au fost grefate în organismele pacienţilor

La această metodă de tratament, șase din șapte copii tratați au răspuns pozitiv. Unul dintre ei, un francez, nu mai are nevoie, deja, de scaun cu rotile pentru a se deplasa. Iar cel de-al şaptelea a murit din cauza unei infecţii care s-a declanşat înainte de începerea tratamentului.

Alexandra G.

Jurnal Spiritual

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.