Tu ce faci când nu mai poţi dormi?

0
152

musetelCu toţii ştim că un adult are nevoie de aproximativ 8 ore de somn pentru ca organismul să-şi încarce bateriile şi să-şi păstreze sănătatea. Însă de multe ori ne-am trezit cu dureri de cap din cauza somnului agitat ori nu am putut dormi din cauza insomniilor şi a stresului acumulat de peste zi.
Urmările unei astfel de nopţi nu sunt deloc plăcute, cauzându-ţi irascibilitate, cearcăne, stare de oboseală, care nu ţi-au permis să-ţi desfăşori activităţile zilnice într-un ritm normal.
Iar riscurile la care ne supunem atunci când nu ne odihnim suficient nu sunt deloc de neglijat: riscăm să facem diabet, să avem probleme cu greutatea sau chiar să avem probleme de natură psihică.
Din fericire există plante ce conferă un somn liniştit, odihnitor, ce nu dau dependenţa şi pot fi utilizate continuu până la 4 săptămâni.
Muşeţelul / Matricaria chamomilla are efecte benefice în stările de nelinişte, tulburări ale stărilor afective, dificultăţi de adormire, somn agitat. Efectul sedativ al muşeţelului este potenţat de administrarea concomitentă cu passiflora.
Passiflora / Passiflora incarnata este recomandat în stările de neurastenie, epuizare nervoasă, insomnie, nevralgie, stres, anxietate. Acţiunea sedativă a plantei se datorează sinergismului creat de componentele active din planta denumite flavonoide psihoactive.
Valeriana are acţiune sedativă. Extractul de valeriană este prescris ca sedativ în stări de agitaţie nervoasă, dificultăţi de adormire, somn agitat, epuizare nervoasă. Valeriana induce somnul, iar la trezire nu apare starea de somnolenţă reziduală specifică administrării hipnoticelor de sinteză.

Sursa: sfatulmedicului.ro

 Jurnal Spiritual [fbshare type=”button”] [google_plusone size=”standard” annotation=”none” language=”English (UK)”]        [fblike style=”standard” showfaces=”false” width=”450″ verb=”like” font=”arial”]

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here