Cea mai veche felină din lume, descoperită în Tibet

0
337
Mască individulă la preț de producător - 3,5 RON(inclusivTVA) - Click AICI

O echipă de cercetători de la Muzeul de Istorie Naturală din New York, echipă condusă de biologul Jack Tseng, a scos la lumină rămășițele fosile ale celei mai vechi feline din lume, schimbând istoria convențională a acestei familii animale.

Jack Tseng, craniu de felinaUn craniu aproape complet, descoperit în Tibet, a fost datat la 4,4 milioane de ani, mult mai vechi decât recordul precedent, de 3,7 milioane de ani, aparținând unei feline preistorice din Tanzania.

Specimenul nu este considerat un strămoș direct al felinelor de talie mare (tigri, lei sau jaguari). El este, insa, strâns relaționat cu leoparzii de zăpadă. Astfel se arată în studiul publicat în Proceedings of the Royal Society B: Biological Sciences.

În anul 2010, Tseng și colegii săi au pornit o veritabilă vânătoare de fosile în Himalaya.

Ei s-au impartit în mai multe grupuri pentru a acoperi o suprafață cât mai mare de teren. Descoperirea aparține soției lui Tseng, Juan Liu, cea care a identificat craniul cu pricina și o serie întreagă de resturi fosile.

Animalul a fost botezat Panthera blytheae.

Se estimează că avea dimensiuni medii față de felinele mari de azi, cântărind în jur de 20-23 de kilograme. Noua teorie emisă de Tseng susține că felinele au apărut în Asia, migrând ulterior în alte părți ale lumii. Opinia generala era ca felinele au apărut în Africa. Noi cercetări urmează să fie efectuate în platoul tibetan. Cercetătorii de la Muzeul de Istorie Naturală din New York sunt convinși că pot descoperi fosile chiar mai vechi decât aceasta.

Sursa: stiintasitehnica.ro

Jurnal Spiritual 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here