Trucuri pentru vopsirea ouălor de Paște în mod spectaculos | GALERIE FOTO

0
2800

ouăleÎn Joia Mare, prin tradiție, se vopsesc ouăle de Paște. Majoritatea apelează la vopseaua din comerț sau pur și simplu le cumpără gata încondeiate sau colorate. Dar, cu puțină răbdare și un strop de dăruire, vopsirea ouălor în casă poate avea rezultate uimitoare.

Iată câteva trucuri pentru ca ouăle pe care le puneți pe masă de Paște să fie unice.

Ouăle de Paște se pot vopsi frumos cu:

Cu ulei

O lingură sau două de ulei, adăugate în vopseaua de ouă pot conduce la rezultate spectaculoase. Uleiul nu permite vopsirea uniformă, iar modele rezultate sunt surprinzătoare. În plus, ouăle pot fi scufundate în mai multe nuanțe de vopsea, iar culoarea de la final va fi deosebită.

Cu foi de ceapă

Pentru un efect marmorat ouăle se înfăşoară în coji de ceapă roșie, sunt legate strâns într-o bucată de ciorapi de damă. După ce sunt fierte aproximativ 10 minute, se lasă la răcit și abia apoi sunt scufundate în vopsea de ouă preț de câteva minute. Pentru ca rezultatul să nu fie viciat, cojile de ceapă se înlătură numai după uscarea ouălor.

ouăle

Cu frunze și flori

O altă modalitate, o idee mai migăloasă, dar de efect, este vopsirea ouălor după ce în prealabil au fost tapetate cu frunze de pătrunjel, trifoi sau petale. Acestea vor fi strâns legate în bucăți de dres. Se pot fierbe înainte și abia abia apoi legate și scufundate în vopsea.

Cu dantelă

Folosind dantelă, legată bine pe ou, se obține un rezultat unic. Dată fiind delicatețea modelului care va rămâne imprimat, recomandat ar fi ca și culoarea vopselei să fie pastelată sau sidefată. Dar fiecare gospodină își poate folosi imaginația, cu siguranță rezultatul merită efortul. Dantela se îndepărtează după scurgerea şi uscarea completă.

ouăle

Cravatele vechi din mătase

Cravatele vechi din mătase pot fi o altă variantă de vopsire. Ouăle se învelesc în bucăţi de material şi se fierb în apă cu oţet. Astfel, modelul de pe bucata de material se imprimă pe ouă și rezultatul este de efect.

ouăle

Pictate manual

Păstrați câteva ouă fierte pe care să le decorați împreună cu cei mici. Lăsați-i să picteze ei ce doresc pe ou, vor fi cu siguranță vedetele pe masa de sărbătoare.

Citiți mai multe articole de la rubrica Sănătate.

Ana Grama 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.