Alimente care scad nivelul trigliceridelor

0
183

De fiecare dată când mănânci, organismul transformă caloriile de care nu are nevoie în trigliceride, pe care le eliberează în momentul în care are nevoie de energie. Un nivel prea mare de trigliceride însă este periculos pentru sănătate.

trigliceridePeștele gras:

Somonul, macroul, heringul și sardinele sunt doar câteva dintre alternativele de pește gras la care poți apela. Reprezintă o sursă inepuizabilă de Omega-3, ceea ce duce la scăderea numărului de trigliceride. Este recomandat să consumi pește gras de cel puțin două ori pe săptămână.

Alunele, nucile și semințele:

Pentru a obține doza recomandată de Omega-3 din ele este indicat să consumi alunele și semințele, simple, neprăjite și fără sare. Sunt ideale pe post de gustare între mese sau în locul unui desert. Totuși, nu le consuma în exces. Acestea au un conținut caloric ridicat și pot duce la acumularea de kilograme în plus.

Avocado:

Este un fruct destul de puțin cunoscut în gastronomia românească, dar beneficiile sale pentru sănătate sunt apreciate peste tot în lume. Este bogat în fibre și acid oleic, ceea ce duce la instalarea senzației de sațietate și astfel nu vei mânca în exces, crescând în acest mod numărul de trigliceride.

Usturoiul:

Considerat unul dintre cele mai puternice medicamente naturale, usturoiul reduce în mod natural numărul de trigliceride. Un cățel de usturoi pe zi normalizează nivelul grăsimilor din sânge și astfel îți vei proteja sănătatea.

Laptele:

În special, cel degresat, este deosebit de benefic pentru organism. Bea câte un pahar pe zi dimineața la mic dejun sau seara înainte de culcare și nivelul trigliceridelor se va echilibra.

Sursa: obiectivdesuceava.ro

Jurnal Spiritual

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.