“Trei vârfuri”, în deschidere la HipTrip Travel Film Festival

0
63
Mască individulă la preț de producător - 3,5 RON(inclusivTVA) - Click AICI
Trei vârfuri, în deschidere la HipTrip Travel Film Festival
Trei vârfuri, în deschidere la HipTrip Travel Film Festival

Trei vârfuri, în deschidere la HipTrip Travel Film Festival

Cea de-a cincea ediție a Hip Trip Travel Film Festival se deschide în11 octombrie, de la ora 20.00, la Cinema Elvire Popesco, cu proiecția unică a peliculei “Trei vârfuri / Three Peaks”. Este cel de-al doilea lungmetraj al tânărului regizor berlinez Jan Zabeil, arată un comunicat al organizatorilor.

HipTrip Travel Film Festival se definește drept singurul eveniment de profil dedicat filmului de călătorie din România adresându-se atât publicului iubitor de cinema, cât și iubitorilor de aventuri. Programul festivalului acoperă toate tipurile de producții cinematografice – scurtmetraje, mediumetraje, lungmetraje de ficțiune, documentare de lung și scurt metraj și animații, notează organizatorii.

Orice film e o călătorie, dar unele filme sunt mai călătorii

“Orice film e o călătorie, dar unele filme sunt mai călătorii decât altele. «3 vârfuri» ne poartă într-o dublă drumeție, în Alpii Dolomiți și în peisajul interior al unei familii care se construiește sau se dezbină. Marea realizare a regizorului Jan Zabeil e că ambele peisaje sunt la fel de fascinante”, spune Cătălin Olaru, director artistic HipTrip.

Pelicula “Trei vârfuri / Three Peaks”, filmată în nord-estul Italiei, în munții Alpi, urmărește unele dintre cele mai dorite trasee montane, vânate de alpiniștii de pe întreg mapamondul. Grupul din Dolomiți intitulat Tre Cime este compus din unele dintre cele mai cunoscute vârfuri din Europa.

Trei vârfuri, în deschidere la HipTrip Travel Film Festival

Premiera mondială a filmului a avut loc la Festivalul de la Locarno. Nu întâmplător a fost ales acest loc pentru prezentarea filmului menit să dea spectatorilor “fiori reci pe șira spinării”, povestea lui fiind emoționantă și tensionată psihologic în același timp.

Filmele incluse în programul Hip Trip Travel Film Festival nu aduc obligatoriu în prim-­plan o anumită destinație, ci ilustrează într-­o formă artistică ideile de “călătorie” și “explorare”, oferindu-­i spectatorului cea mai bună sursă de inspirație pentru a se transforma dintr­-un turist într­-un călător și explorator și făcându-­l să-­și dorească să descopere lumea altfel.

HipTrip Travel Film Festival este un festival dedicat cinefililor dependenți de călătorii, precum și celor care caută inspirație pentru viitoare călătorii, spun organizatorii.

Ana Grama

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here