România, în traseul cultural european “Drumul vinului și al împăraților romani pe Dunare”

0
226

traseul culturalPatru țări, 20 de situri arheologice și 12 regiuni viticole, toate având în comun spectaculosul fluviu Dunărea, au fost incluse într-unul dintre cele mai noi trasee culturale europene: Drumul vinului și al împăraților romani, scrie Ivist.ro

Localitățile incluse în traseul cultural au o istorie bogată legată de frontiera de nord a Imperiului Roman și a conducătorilor săi,. Regiunile viticole prezentate continuă tradiția cultivării viței-de-vie și a producerii vinului instaurată din vremurile romanilor.

Scopul proiectului, derulat de Danube Competence Centre, organizație internațională cu sediul la Belgrad, Serbia, este acela de a prezenta bazinul mijlociu și inferior al Dunării drept una dintre regiunile culturale importante ale Europei.

Traseul cultural cuprinde destinații din Croația, Serbia, Bulgaria și Romania. În țara noastră, turiștii vor descoperi, printre altele, Cetatea Histria, Adamclisi; Dealurile Dobrogei, Munteniei și Olteniei; terasele Dunării, dar și Roșia Montană, Alba Iulia și Sarmizegetusa Ulpia Traiana.

Ana Grama

Jurnal Spiritual

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here