Transplant de măduvă, la Spitalul Universitar din Capitală

0
109
Mască individulă la preț de producător - 3,5 RON(inclusivTVA) - Click AICI
Transplanturi de măduvă, la Spitalul Universitar din Capitală
Transplant de măduvă

Transplant de măduvă, la Spitalul Universitar din Capitală

Spitalul Universitar din București anunţă că va realiza în curând transplanturi de măduvă. Unitatea medicală a fost acreditată ca Centru de transplant medular.

Șefa Spitalului Universitar de Urgenţă din Capitală, Adriana Nica, a declarat, că primii pacienţi se află deja în programul de pregătire pre-transplant.

„Ne-am acreditat ca centru de transplant medular, şi în cel mai scurt timp, la Spitalul Universitar se vor face astfel de intervenţii. Primii pacienţi se află deja în programul de pregătire pre-transplant. Anul acesta am reuşit să obţinem acreditarea, graţie implicării Ministerului Sănătăţii”, a spus Adriana Nica, care a adăugat că spitalul va avea în curând și un heliport.

Transplant de măduvă

De la descoperirea lor, celulele stem au revoluţionat medicina şi tratamentul unori boli ce păreau incurabile până la momentul respectiv.

Celulele stem pluripotente se caracterizează prin capacitatea lor de a se transforma în orice tip de celulă, iar celulele stem din măduva osoasă se pot divide astfel încât să refacă liniile sangvine şi să permită producerea de limfocite, eritrocite şi trombocite.

Citește și:

Premieră mondială: Operație pe inimă cu celule stem
Celulele stem. Știați că…?
Centru de transplant de celule stem, inaugurat la Spitalul Universitar din Capitală

Ana Grama

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here