POVEȘTI DE VACANȚĂ – Legenda trandafirului

0
3894

TrandafirulO poveste frumoasă despre legături indestructibile între frați – Trandafirul și ghimpele său

Legenda celor doi frați

După ce Dumnezeu a făcut florile s-a gândit să trimită pe Pământ doi copilași de încredere, pe care-i iubea foarte mult, pentru ca ei să le numere și să-i spună dacă lipsește vreuna. Odată ajunși pe Pământ, unuia dintre copii i-a plăcut atât de mult ce a găsit încât n-a mai vrut să plece. Celălalt a fost nevoit să se întoarcă singur. I-a spus Domnului că lipsește o floare, trandafirul. Apoi s-a plâns că fratele său nu a mai vrut să vină înapoi cu el. Auzind acestea, Dumnezeu s-a supărat pe copilul neascultător. L-a transformat într-un spin. Fratele lui, cel bun și cuminte, tot uitându-se după el, a căzut din cer și n-a mai putut să se întoarcă. Atunci, Dumnezeu, înduioșându-se, l-a transformat în trandafir. Astfel, frații s-au apropiat din nou, un trandafir și ghimpele său.

Trandafirul – cea mai nobilă floare – simboluri

Trandafir – floarea eleganței! Are atâtea specii și specii hibrid încât cu greu le încadrezi într-o listă. Analizând după cromatică, unii specialiști în simbolistică au stabilit anumite simboluri pentru fiecare culoare. Bineînțeles, s-au gândit și la mesaj, în funcție de cel care îl oferă.

Trandafirul roșu înseamnă pasiune și dragoste, însă poate fi oferit și ca semn de respect.
Trandafirul roz simbolizează prietenia, aprecierea și iubirea timidă de început de relație. Dacă ești femeie și îți este oferit tot de către o femeie, înțelegi din gestul ei că îți poartă recunoștință, își arată mulțumirea.
Trandafirul alb înseamnă puritate și simpatie. Persoana care ți-l oferă are încredere în tine. Dacă un ți-l oferă un bărbat după ce te-a supărat cu ceva înseamnă că dorește să îl ierți.
Trandafirul galben înseamnă prietenie, dar și gelozie. Dacă se oferă în buchet, persoana respectivă vrea să te binedispună. Dacă este doar unul, ți se indică gelozia respectivului.
Trandafirul portocaliu este foarte vesel, de aceea este adăugat în aranjamente prilejuite de diverse festivități. El îți poate transmite că ești atractiv pentru cel ce ți-l oferă, mai mult chiar, îl fascinezi.

Te invit să citești și Povești de vacanță – Legenda buburuzei.

Legendă auzită și repovestită de…

Mihaela Mușetescu