Topul celor mai periculoase insecte  

0
1981
Temperaturile crescute din timpul verii determină creşterea numărului de insecte. În plus, căldura are capacitatea de a agita insectele, existând o probabilitate mai mare ca să fiţi înţepaţi de acestea.

Astfel, nu vă lăsaţi amăgiţi de aceste fiinţe mici şi inofensive deoarece pot fi deosebit de periculoase. De data aceasta vă prezentăm mai jos câteva dintre cele mai periculoase insecte.

Viespile

„Aparatul” cu venin al insectelor este de fapt un ac. Acesta se află în partea din spate a corpului şi este alimentat dintr-o glandă din interiorul organismului. Veninul conţine o cantitate mare de histamină, de aceea provoacă dureri mari. Dincolo de faptul că insectele formează de obicei roiuri. Există însă şi roiuri formate numai din femele incapabile de a se înmulţi şi care de regulă deţin această armă otrăvitoare. Ei bine, viespile îşi folosesc acul atunci când este vorba de vânătoare cât şi atunci când se simt atacate.

Ţânţarii Anopheles

Ţânţarii din familia Anopheles sunt cunoscuţi drept purtători ai microbilor de malarie. Aceştia prezintă un corp fin, aripi lungi şi subţiri cu pete. Pe de altă parte, se înmulţeşte prin ouă, pe care femela le depune pe suprafaţa apei. Larvele sunt păroase, nu au tub respirator vizibil, se hrănesc cu vietăţi mici şi cu nămol. În ceea ce priveşte femela, aceasta se hrăneşte cu sânge de la mamifere, fiind posibilă transmiterea plasmodiul malariei de la omul bolnav la cel sănătos.

  

lacusteLăcustele

Potrivit http://www.9am.ro/, lăcustele se reproduc rapid şi formează roiuri gigantice care adesea devin agresive. Lucrurile nu se opresc aici, ele pot călători sute de kilometri pe terenurile cultivate, provocând distrugerea vegetaţiei. Din păcate, lăcustele sunt o problemă în Egipt şi în multe alte locuri. Există însă o modalitate de a combate lăcuste: acestea sunt comestibile.

 

capuseCăpuşele

Căpuşele se instalează de preferinţă sub pielea animalelor, dar n-o evită nici pe cea a omului. Aşadar, rareori poţi scoate căpuşa de sub piele cu mijloace proprii. Nici medicului nu-i este uşor. Cel mai sigur este să te adresezi chirurgului, întrucât la o manevră greşită, ea poate fi extrasă fără cap, care rămânând sub piele provoacă infecţii grave. Neextrasă la timp, căpuşa transmite cele mai neaşteptate boli, ca: tularemie, encefalită şi febră africană.

Insecte periculoaseVăduva Neagră

În ceea ce priveşte acest păianjen poate fi găsit mai mult în adăposturi din afară locuinţelor, este negru (lucios) şi are ca semn distinctiv o pată roşie pe burtă, care seamănă cu o clepsidră. De pildă, muşcătura (doar de femelă este periculoasă, nu şi cea a masculului) este simţită imediat şi provoacă simptome precum: greaţă, slăbiciune, dificultăţi de respiraţie, dureri musculare, crampe abdominale şi ameţeli.

Mădălina M.

Jurnal Spiritual

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here