Topul celor cinci teatre de operă internaţionale celebre

0
758

Opera, Teatru şi balet – au fost considerate a fi mai nobile decât drama, iar clădirile dedicate acestora au reprezentat, locul de întâlnire al nobilimii. Încă din perioada renascentistă şi până în prezent, arhitecţii s-au întrecut în proiecte spectaculoase şi interesante. Printre obiectivele acestor misiuni se numără și construirea acestor teatre impresionante de operă.

5. Opera de Paris

ParisPalatul Garnier este unul dintre cele mai consacrate teatre de operă din lume, un simbol al Parisului, alături de Catedrala Notre Dame sau Louvre. Palatul Garnier a fost construit pentru a găzdui Opera din Paris. Opulenta clădire a fost numită după arhitectul său, Charles Garnier.

4. The Royal Opera House

Opera HouseAmplasat în centrul capitalei britanice, Teatrul de Operă Regală este a treia clădire ridicată în acest loc, deoarece cele anterioare au pierit în incendiile din 1808 şi 1857. Lucrări masive de consolidare şi reamenajare au fost executate în 1990, însă au fost păstrate anumite elemente ce au supravieţuit ultimului incendiu, precum faţada, foaierul sau auditoriumul.

3. Teatru Colón

Teatru ColónActualul Teatru Colón a fost construit pentru a-l substitui pe cel original, inaugurat în 1857. După o inaugurare impresionantă la începutul secolului al XX-lea, opera din Buenos Aires a avut o lungă perioadă de succes. Ea a fost, insa, urmată de un declin notabil. Între 2005 şi 2010, clădirea a suferit importante lucrări de renovare. Aceasta este în prezent considerată a fi între primele cinci săli de concerte din lume, din punct de vedere acustic.

2. Teatru di San Carlo

Inaugurat în urmă cu aproape 280 ani, fastuosul teatru de operă a fost construit la ordinul Regelui Carlo al VII-lea. Impresionanta constructie a fost îndelung admirată pentru arhitectura şi decoraţiile din aur iar până în prezent. El este cel mai vechi teatru de operă activ din lume.

1. Teatru alla Scala

Mădălina M.

Jurnal Spiritual

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here