Top 7 femei inventatoare

Inventatoare de exceptie

0
296

 

Inventatoare de exceptie

Femei din jurul lumii au demonstrat că ştiinţa nu este doar apanajul bărbaţilor si ca exista si inventatoare pe lume. Multe dintre ele au pus bazele informaticii moderne, schimbând, pur şi simplu, lumea dispozitivelor informaţionale. De exemplu, o frumoasă actriţă a pus bazele unui sistem informatic care se foloseşte şi acum, iar alta a scris programe pentru un computer mecanic în 1843.

  • In anul 1886, Josephine Cochran spunea: “daca nimeni nu are de gand sa inventeze o masina de spalat vase, o voi face eu!”. Si asa a facut, iar sapte ani mai tarziu, la Expozitia Mondiala a si prezentat-o.

                                jospehine-cochrane

Desi era un dispozitiv revolutionar, pana in 1950, doar hotelurile si restaurantele au folosit masiv inventia ei, consumatorii casnici asteptand mai bine de jumatate de secol pana sa consimta utilitatea aparatului.

Inventatoare si frumusete iconica

  •  Hedy Lamarr numită „cea mai frumoasă femeie din lume“, actriţa Hedy Lamar ne-a câştigat recunoştinţa eternă când a schiţat „Sistemul de Comunicaţii Secrete“, în timpul celui de-Al Doilea Război Mondial, tehnologie care se foloseşte şi în zilele noastre în reţelele de telefonie mobilă, la dispozitivele bluetooth şi wi-fi.
    cea mai frumoasa femei
  • Grace Hopper– La un secol distanţă de Ada Lovelace, amiralul Grace Hopper a devenit unul dintre primii oameni care a programat computere în Al Doilea Război Mondial. Ea a inventat „compilatorul“ – un modul de „traducere“ din engleză în „limba“ computerelor, şi a popularizat termenul de „computer bug“ după ce o molie a scurtcircuitat un Mark II.
  • Annie Easley nu avea diplomă de facultate atunci când a început să lucreze pentru NASA, în 1955, dar acest lucru n-a oprit-o să creeze programe care măsurau vânturile solare, care optimizau conversia energiei şi care controlau rachetele.
  •  Maria Telkes – Nemulţumită să inventeze cuptoarele solare, Mária Telkes a ajutat la construcţia primei case încălzită cu ajutorul soarelui, în anii ’40, în care se menţinea o temperatură confortabilă în timpul „iernilor reci din Massachusetts“.
  • Prima femeie care şi-a luat doctoratul în fizică, la Universitatea Cambridge, Blodgett a inventat sticla non-reflexivă în 1938. Aceasta s-a folosit mai târziu la fabricarea aparatelor de fotografiat şi la ferestre. Dacă porţi ochelari, îi poţi mulţumi, parţial, lui Blodgett pentru lentile.
  • Dacă eşti asistent medical (sau părinte) eşti familiarizat cu scorul Apgar, un sistem pentru estimarea sănătăţii nou-născuţilor. Denumirea acestuia provine de la Virginia Apgar, un anestezist care „a făcut mai multe pentru îmbunătăţirea sănătăţii mamelor şi bebeluşilor decât oricine din secolul al XX-lea“.

 

Ionela Moldovanu