Top 10 cele mai longevive animale de pe Terra – Galerie Foto

0
660

De mici copii suntem pasionați de ceea ce înseamnă regnul animal,  iar întrebările noastre cele mai frecvente făceau referire la ritmul de viață și evoluția atât a micilor viețuitoare, cât și a animalelor arhicunoscute.

Viaţa anumitor animale se întinde pe o perioadă care acoperă uneori sute ani, acestea reuşind să facă faţă schimbărilor climatice şi progresului societăţilor, lucruri care par să nu afecteze aceste vieţuitoare, informează Listverse şi discovery.com.
Dacă vă întrebați adesea care sunt animalele care se bucură de o longevitate aparte, ei bine, oamenii de știință invocă ciorile, corbii, broaștele țestoase, elefanții.

Astfel, în cele ce urmează vom enunța o listă a celor mai longevive animale de pe Terra

10. Peștele Warty Oreo (Allocyttus verrucosus) – 140 ani

peste 10Conform http://www.descopera.ro/, ciudatul peste din imagine populează toate zonele sudice ale oceanelor Terrei și preferă adâncimile cuprinse între 300 si 1.600 de metri și nu depășește lungimea de 42 de cm. Un exemplar deținut într-un acvariu din Franța a trăit 140 de ani.

9. Peștele aspru-portocaliu (Hoplostethus atlanticus) – 149 ani – pește oceanic relativ mare care atinge maxim 75 cm lungime, la o greutate de 7 kilograme. Se simte foarte bine în apele adânci de aproximativ 180-1.800 metri și se găsește în Pacificul de est și de vest, precum și în estul Atlanticului.

peste98. Broasca țestoasă gigant din Isulele Aldabra (Geochelone gigantea) – 152 ani – alături de celebrele țestoase de Galapagos, se află pe lista celor mai mari țestoase din lume; “are o carapace de culoare cafeniu ștearsă, gâtul fiind neobișnuit de lung ca o adaptare care ajuta țestoasa să pască frunzele tufișurilor aflate la peste 1 metru înălțime față de nivelul solului”, se arată pe http://www.descopera.ro/ .

peste87. Sturionul de Lac (Acipenser fulvescens) – 152 ani – se află pe lista speciilor protejate în prezent; trăiește în apele dulci din zona temperată a Americii de Nord, unde se găsesc peste 20 de specii de sturioni.

peste76. Peștele de stâncă din Kamceatka (Sebastes borealis) – 157 ani – se găsește atât de-a lungul vestului continentului American, cât și în apele peninsulei Kamceatka.

Potrivit informațiilor relatate pe http://www.descopera.ro/, “preferă apele cu cu o adâncime cuprinsă între 300-400 metri, fiind un pește cu dimensiuni impresionante, depășind în medie lungimea de un metru, greutatea sa putând atinge și 20 kilograme”.

peste65. Broasca țestoasa de Galapagos (Geochelone nigra) – 177 ani – este un animal matusalemic prin definiție, dar și cea mai mare specie de broască țestoasă de uscat din lume.

Dimensiuni uluitoare, de circa 300 de kilograme au și masculii țestoaselor din arhipelagul Galapagos.

peste54. Ariciul roșu de mare (Strongylocentrotus franciscanus) – 200 ani –  se înscrie pe lista primului animal nevertebrat din cadrul acestui articol și are o arie largă de răspândire: de la Oceanul Pacific, până la apele din jurul țărmurilor  Alaska, Canada si California.

peste43. Peștele încruntat (Sebastes aleutianus) – 205 ani – se înscrie pe lista speciilor de stânci din zona abisală și aparține marii familii a bibanilor de mare; poate atinge o lungime de 87 cm și își duce existența în apele Pacificului de Nord.

peste32. Balena de Groenlanda (Balaena mysticetus) – 211 ani

Este o balenă ce atinge dimensiuni impresionante: o lungime de 20 metri la o greutate imensă de 136 tone, fiind astfel pe tot locul doi, dupa balena albastră, și trăiește în apele unde abundă krill-ul (zooplanctonul) din zona Oceanului Arctic.

peste21. Scoica Quahog (Arctica islandica) – 400 ani – trăiește în apele Atlanticului de Nord; ea este o scoică ce poate fi comestibilă, motiv pentru care se și comercializează.

Conform măsurătorilor, cea mai vârstnică scoică din această specie a fost contemporană cu Galileo Galilei, iar nu demult a atins vârsta incredibilă de 400 ani.

peste1Alexandra Gîrbea

Jurnal Spiritual

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here