Tompa Gabor pune în scenă spectacolul “Noul locatar” de Eugene Ionescu, în premieră la Teatrul Nottara

0
390
Mască individulă la preț de producător - 3,5 RON(inclusivTVA) - Click AICI

646x404Spectacolul “Noul locatar” de Eugene Ionescu, în regia lui Tompa Gabor , va fi prezentat la Teatrul Nottara, în premieră, pe 20 şi 21 septembrie, au anunţat organizatorii într-o conferinţă de presă. Potrvit regizorului Gabor Tompa, citat de Agerpres, piesa scrisă de Eugene Ionescu este “una dintre cele mai scurte”.

“Acest ‘Nou locatar’, care este o piesă specială în opera ionesciană (…) este una scrisă practic în trei zile, dacă nu mă înşel tot în septembrie, nu ştiu în ce an, atunci când Eugene Ionesco s-a mutat pentru ultima oară în Paris. (…) Este una dintre cele mai scurte piese, cu foarte puţin text, singurul personaj care are mai mult text fiind portăreasa (n.r. interpretată de actriţa Ada Navrot). Personajul principal (n.r. – interpretat de actorul spaniol Francisco Alfonsin) are foarte puţin text şi repetitiv de la un moment dat, de unde vine şi structura muzicală specială a acestui text”, a declarat Tompa Gabor.

Actorul spaniol Francisco Alfonsin a declarat că este o mare plăcere şi privilegiu pentru el să joace într-un spectacol regizat de Tompa Gabor : “Să joc în acest spectacol este foarte plăcut pentru mine, iar acest personaj înseamnă foarte mult”.

Distribuţia spectacolului este întregită, pe lângă Francisco Alfonsin şi Ada Navrot, de actorii Ion Grosu şi Gabriel Răuţă, iar traducerea textului a fost realizată de Vlad Russo şi Vlad Zografi.

Traducătorul Vlad Russo a citit în conferinţa de presă o scrisoare a fiicei autorului francez, Marie France Ionesco, în care aceasta, după ce-şi prezintă scuze pentru neparticiparea la eveniment, prezintă în câteva cuvinte piesa “Noul locatar”.

“Dragi prieteni ai teatrului. Fiindcă din nefericire nu putem fi astăzi împreună, greva de la Air France nu putea pica mai prost, permiteţi-mi măcar să fiu cu gândul alături de voi şi să vă adresez câteva cuvinte despre ‘Noul locatar’. (…) (n.r. în spectacol) este vorba de invazia lucrurilor materiale care ne sufocă şi are loc în dauna celor spirituale, în dauna unei spiritualităţi absente fiindcă a fost îndepărtată, evacuată, îngropată de acumularea materială. Această temă a acumulării obiectelor, a lucrurilor materiale ce reprezintă triumful neesenţialului, triumful neantului care ne paralizează, este o temă ionesciană prin excelenţă. (…)”, a spus Marie France Ionesco.

Ana Grama

[twitter style=”horizontal” float=”left”] [fbshare type=”button”] [google_plusone size=”standard” annotation=”none” language=”English (UK)”] [fblike style=”standard” showfaces=”false” width=”450″ verb=”like” font=”arial”]

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here