Doi români au cucerit titlul mondial la canoe

0
133
Mască individulă la preț de producător - 3,5 RON(inclusivTVA) - Click AICI

canoeAlexandru Dumitrescu și Victor Mihalachi au câștigat duminică medaliile de aur în proba de canoe dublu pe distanța de o mie de metri la Campionatele Mondiale de la Moscova.

Tot cei doi obținuseră ieri, în proba de 500 de metri, medaliile de argint. Alexandru Dumitrescu (26 de ani) și Victor Mihalachi (25 de ani) sunt deja doi dintre cei mai titrați canotori din lume în acest moment. Ei au în palmares patru titluri mondiale și trei europene.

Canotorii români au dominat cursa de la start la finiș. Ei au incheiat la o barcă distanță față de Ungaria, care a cucerit argintul, și la mare depărtare de echipajul Germaniei, medaliat cu bronz.

Clasările pe podium obținute de Dumitrescu și Mihalachi sunt singurele perfromanțe notabile ale delegației tricolore la Moscova.

Mai mult, pe aceeași pistă, Krîlatskoe, la Jocurile Olimpice de la Moscova, în 1980, legendarii Ivan Patzaichin şi Toma Simionov reuşiseră aceleași perfromanțe. Ei castigasera argint la canoe 500 de metri şi aur la 1. 000 de metri.

Cei doi au revenit în canoe pentru proba de sprint, pe distanța de 200 de metri. Acolo, însă, n-au obținut decât locul 9, această întrecere nefiind una la care excelează.

Sursa: ro.stiri.yahoo.com

Jurnal Spiritual

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here