Tinerii pot amâna sfârșitul lumii

0
211
Mască individulă la preț de producător - 3,5 RON(inclusivTVA) - Click AICI

sfarsitul_lumiiDupă cum ne aducem aminte din Vechiul Testament, o mână de oameni pot opri, pot împiedica sfârșitul lumii. Pentru că sfârșitul lumii este în mâna oamenilor. Sigur că toți oamenii, având în mână sfârșitul lumii, pot să-l apropie sau să-l depărteze de momentul actual. Însă tinerii au o putere mai mare. De ce au o putere mai mare? Pentru că sunt tineri și pot mai mult. Acum e vreme de postit, acum e vreme de rugăciune, acum e vreme de citit. Aceasta e perioada în care noi putem face toate cele plăcute lui Dumnezeu. De aceea, tinerii sunt deținătorii acestui secret: amânarea sfârșitului lumii.

Pentru că Dumnezeu ne-a dotat pe noi cu uitarea trecutului, avem putere de selecție și reținem destul de puține lucruri ca să nu ne plesnească creierul. Pentru că a cunoaște viitorul înseamnă a înnebuni, atunci când vei vedea că te așteaptă câteva bucurii și nenumărate greutăți și necazuri. Așadar, nu ne este de folos să cunoaștem momentul sfârșitului lumii, în condițiile în care pentru fiecare dintre noi, moartea înseamnă sfârșitul lumii. Sfârșitul propriu înseamnă sfârșitul lumii. Mântuitorul Hristos nu ne-a spus să ieșim din lume, să trăim separați, ci să trăim cu lumea, dar să nu facem cele ale lumii. Ce înseamnă lume? Lume înseamnă întreg universul, lume înseamnă și aproapele nostru. Ce înseamnă lumesc? Înseamnă ceea ce este în neconcordanță cu Dumnezeu.

Inundații, cutremure, războaie au fost în istorie de multe ori și s-a crezut că este sfârșitul lumii. Cu toate acestea, ne place să credem că la ora actuală nu sunt de atâta intensitate încât să zicem că sunt cu adevărat semnele premergătoare sfârșitului lumii. Pentru că a crea această psihoză a sfârșitului lumii este un lucru greșit. Nu asta vrem noi să facem, ci noi vrem numai să îndepărtăm mult sfârșitul lumii. Astăzi lumea a inversat valorile și am putea zice că ar fi semne ale sfârșitului lumii. Dar când va fi sfârșitul lumii, nu știm!

Hristos sau idolii secolului XXI? Tinerii la răscruce, Pr. Nicolae Tănase

Jurnal Spiritual

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here