Testări gratuite pentru depistarea afecţiunilor respiratorii

0
256

leac astm bronșicSoluții și teste pentru astm bronșic

Societatea Română de Pneumologie a anunţat că, în perioada 12-13 mai, va realiza testări gratuite pentru depistarea afecțiunilor căilor respiratori. Organizatorii au precizat că aceste teste sunt destinate, în special, tinerilor. Mai ales pentru că astmul este o boală des întâlnită în rândul copiilor.

Persoanele care doresc să îşi facă gratuit un spirometru pentru depistarea afecțiunilor respiratorii pot merge în zilele de 12 şi 13 mai, în Parcul Tineretului din Bucureşti. Este locația unde Societatea Română de Pneumologie organizează campania anuală „Niciodată prea devreme, niciodată prea târziu. Orice moment este potrivit pentru abordarea bolilor căilor respiratorii”.

Teste pentru astm bronșic

Organizatorii susţin că sunt aşteptaţi în special tinerii, astmul fiind cea mai frecventă boală cronică la copii. Potrivit ultimelor statistici ale Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii, 55% dintre copii diagnosticaţi cu astm au avut la un moment dat un atac, faţă de 49% dintre adulţii cu aceeaşi afecțiune.

Societatea Română de Pneumologie estimează că în România sunt între 800.000 – 1.000.000 de pacienţi diagnosticaţi cu astm. Aceștia reprezintă aproximativ 6% din populaţie. La nivel european, numărul de persoane cu astm bronşic ajunge la 30 de milioane. Dintre aceştia, aproape 20% suferă de astm sever.

Vă invităm să citiți mai multe articole de la rubrica Sănătate.

Ana Grama