Terapie cu lumină împotriva durerilor reumatice

0
384

Terapie cu lumină împotriva durerilor reumatice

Suferinţa produsă de durerile articulare date de artrită, artrită reumatoidă şi de osteoartrită poate fi calmată, fără efecte secundare şi fără spitalizare, prin terapia cu lumină Bioptron.

Lumina este o formă de energie care se transmite pe diferite lungimi de undă. Aşa se explică de ce componentele naturale ale luminii, adică energia degajată de fiecare culoare în parte, poate fi folosită pentru stimularea vindecării.

Prin urmare, aparate realizate special pentru a emite diferite tipuri de lumină, precum sistemul de terapie Bioptron, pot fi un adjuvant al tratamentelor clasice pentru reducerea durerii şi, în plus, pot stimula regenerarea celulară.

Util în boli articulare

Durerea este o manifestare frecventă a bolilor articulare. De exemplu, în cazul artritei, care se traduce prin inflamarea unor articulaţii, aceasta este principalul simptom alături de tumefierea şi de reducerea mobilităţii încheieturilor.

De asemenea, osteoartrita, cea mai întâlnită afecţiune a articulaţiilor, cauzată de deteriorarea cartilajului protector care înveleşte oasele, se manifestă tot prin dureri puternice. Şi artrita reumatoidă, o boală autoimună din cauza căreia corpul îşi atacă propriile articulaţii, mai exact, o componentă a lor, numită membrană sinovială, produce inflamaţii şi durere.

Pentru toate aceste situaţii există metode clasice de tratament, care vizează în special atenuarea simptomelor, dar, complementar, poate fi folosită şi lumina produsă de Bioptron.

Acţionează prin biostimulare

Aparatul Bioptron produce un spectru de lungimi de undă care corespund luminii vizibile şi infraroşii, dar fără să conţină raze UV,  periculoase.

Secretul acestui tip de lumină este dat de caracteristicile unice de polarizare, policromie şi de joasă energie care permit penetrarea ţesuturilor şi declanşează un răspuns biologic în organism, numit fotobiostimulare, ce are ca rezultat atenuarea durerii şi accelerarea vindecării. Cu alte cuvinte, lumina activează potenţialul de autovindecare.

Se poate folosi acasă

Există trei tipuri de aparat Bioptron, destinate pentru uz personal şi/sau profesional. Acasă, de către pacient,  sau în centrele medicale, terapia cu lumină este uşor de aplicat, nu necesită pregătire specială, nu prezintă contraindicaţii sau risc de supradozaj.

Lumina se aplică pe zona dureroasă între 8 şi 10 minute, de două ori pe zi, dimineaţa şi seara. Ştiut fiind faptul că bolile reumatice sunt afecţiuni care, odată instalate, nu pot fi vindecate, tratamentul cu lumină este o alternativă naturală pentru atenuarea simptomelor şi pentru creşterea mobilităţii articulaţiilor.

În acelaşi timp, folosind terapia cu lumină la recomandarea unui specialist, poate fi redus consumul de analgezice.

Cum reduce durerea?

Există mai multe mecanisme prin care lumina polarizată contribuie la reducerea durerii: ameliorează circulaţia sanguină locală, reduce spasmele musculare, are efect antiinflamator, declanşează producţia de endorfine (analgezice naturale ale organismului) şi acţionează direct asupra nervilor, împiedicând transmiterea impulsurilor dureroase către creier.

Specialistul nostru, Dr. Ion Gheorghe, specialist acupunctură  şi terapii complementare

Aparatul de terapie cu lumină Bioptron există în trei variante, toate trei destinate atât folosirii în centrele medicale de specialitate, cât şi acasă, de către pacient. Diferenţa dintre tipurile de aparat este dată de diametrul fasciculului luminos (de la 4 până la 11 cm, respectiv 15 cm), de design şi de confortul în aplicare.

Aparatul va fi ales în funcţie de dimensiunea suprafeţelor de tratat, de frecvenţa aplicaţiilor şi de destinaţia pentru uz personal sau profesional. Cel mai comod de folosit acasă este aparatul Bioptron Pro1, echipat cu un cronometru integrat, are un diametru al fasciculului luminos de circa 11 centimetri.

La domiciliu, pentru afecţiuni reumatismale, aparatul se poate folosi între 8 şi 10 minute zilnic. Fasciculul luminos se orientează perpendicular, de la o distanţă de 10 cm, pe locul dureros sau pe zona cu probleme.

Bine de ştiut

Terapia cu lumină Bioptron nu foloseşte raze ultraviolete (UV), periculoase pentru piele.

Sursa: m.adevărul.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.