Terapia cu venin de albine

0
724

venin de albineTerapia cu venin de albine a evoluat mult în ultimii 50 de ani. De la înţepăturile practicate relativ la întâmplare în trecut, această terapie presupune acum o cunoaştere precisă, pentru tratarea mai eficientă a organului-țintă. Industria farmaceutică produce preparate cu venin de albine, ceea ce face ca dozarea acestuia să se realizeze în mod ştiinţific.

Tratamentul cu venin de albine poate fi benefic în diferite afecţiuni

– reumatice (poliartrite, miopatii, cardiopatii, reumatisme); poliartrite infecţioase nespecifice; spondilartroză deformantă, afecţiuni ale sistemului nervos periferic; inflamaţii ale nervilor (sciatic, femural, facial); nevralgii intercostale, sindromul migrenos şi alte afecţiuni. Veninul de albine are numeroase proprietăţi,. Putem enumera: efect hipotensor (dilată capilarele cerebrale şi ameliorează, în doze terapeutice, microcirculaţia); provoacă dezvoltarea diferitelor reflexe protectoare; efect de stimulare a funcţiei foliculinice la femei, prin activarea glandelor suprarenale; efect antiviral (inclusiv contra HIV), antimicrobian, antiinflamator.

Remarcabilele calităţi ale produselor stupului au eficienţa şi în boli grave, precum cancerul?

În topul listei bolilor cauzatoare de deces, cancerul ocupă locul al doilea, după bolile cardiovasculare.

Care sunt cauzele deja ştiute ale cancerului?

Să le enumerăm: tendinţa ereditară spre cancer; greşeli majore de dietă, de exemplu, consumul în exces al produselor animale; (carnea, laptele crud şi brânzeturile, carnea de porc grasă); hrana prelucrată; conservanţi chimici; lipsa vitaminelor, a fibrelor antioxidante (celuloză) din hrană proaspătă; sistem imunitar slăbit; probleme psiho-emoţionale în exces ; (îngrijorări, obsesii, depresii nervoase, tristeţe, nelinişte, lipsa voinţei şi a capacităţii psihice de a luptă cu dificultăţile vieţii); expunerea la diverse substanţe chimice, radioactive; diferite virusuri, bacterii, paraziţi intestinali; funcţionarea „leneşă” a organelor interne, cu acumulare de reziduuri în interiorul şi în afară celulelor, deficit de oxigen etc. Majoritatea acestor factori conduc la o intoxicare lentă a celulelor şi la o alimentare redusă cu substanţele necesare vieţii (apă, oxigen, nutrienţi, vitamine, enzime, minerale, oligoelemente).

Problema principală este insuficienţa circulaţie a sângelui sănătos la şi de la ţesuturi, care va creşte în cele din urmă riscul de transformare a celulelor sănătoase în celule canceroase.

Bazându-ne pe aceste lucruri, putem să înţelegem cum albina şi folositoarele produse ale stupului pot să ajute, deoarece în afară de evidenţierea multor proprietăţi pozitive, savanţii din întreagă lume au dovedit că:

-veninul de albine îmbunătăţeşte circulaţia sanguină în organism;

-mierea aduce în trupul uman cea mai bună energie (combustibil „curat”);

-propolisul ajută sistemul imunitar;

-lăptişorul de matcă şi polenul aduc cele mai bune nutriente şi vitamine la celule. Desigur, în cazul bolnavilor de cancer, tratamentul cel mai bun este cel individualizat, dar se pot oferi totuşi câteva principii generale.

Terapia cu venin de albine ar trebui să fie administrată numai de doctori specializaţi în apiterapie.

Produsele apicole trebuie să fie foarte proaspete, în special lăptişorul de matcă şi polenul de albine (administrarea lor ideală este cea sublinguală).

Propolisul trebuie să fie administrat în toate modurile posibile (crud, tincturi, supozitoare, alifii etc.).

Alături de produsele apicole ar trebui să se folosească, în funcţie de situaţia specifică fiecărui pacient, plante medicinale şi alte remedii naturale.

O bună psihoterapie poate să facă minuni; discuţiile ar trebui să fie orientate spre iubirea naturii şi a semenilor, pentru a aduce mai multă lumină, optimism şi motive pentru a trăi mai mult şi mai sănătos.

Regimul alimentar este, de asemenea, foarte important.

Ideal este un regim predominant vegetarian, proaspăt, 100% „bio” şi plin de energie.Purificarea corpului, a sufletului şi a minţii, în orice mod posibil, sunt imperative! Apicultorii (care folosesc toate produsele apicole) sunt persoane longevive şi rareori am auzit de vreunul bolnav de cancer. Înainte de începerea oricărui tratament cu produsele stupului, asiguraţi-vă de următoarele lucruri:

-că aveţi un diagnostic clar şi sigur, stabilit de medicii specialişti;

-că nu aveţi alergie sau intoleranţă la substanţele prezente în produsele apicole;

-ca produsele apicole pe care le folosiţi sunt foarte proaspete, corect procesate şi ambalate, fără pierderea excesivă a principiilor active;

-că tratamentul vă este coordonat de o persoană specializată în api-fitoterapie sau având cel puţin o mare experienţa personală atestată prin numeroase vindecări recunoscute oficial de personalul medical;

-că folosiţi apiterapia ca pe o valoroasă metoda complementară, alături de orice altă terapie care vă poate fi de folos, după sfatul medicului;

-că aveţi suficientă voinţa şi răbdare de a folosi produsele apicole până la vindecare ori cel puţin până la ameliorarea netă ori stabilizarea bolii (reţineţi că apiterapia nu este un panaceu);

-înainte de a începe orice tratament apiterapic, informaţi-vă la modul cel mai detaliat despre cum ar putea acţiona produsele apicole în cazul dvs. specific (educaţia medicală, şi în acest caz, vă poate fi de mare folos);

-apelaţi la terapia cu venin de albine, relativ „dură”, numai dacă celelalte terapii şi-au dovedit în mod repetat ineficienţa;

Fiţi optimişti, iubiţi albinele şi ceea ce fac de milioane de ani pentru om şi natură, respectaţi şi ajutaţi apicultorii şi veţi obţine nu numai o vindecare fizică, ci şi una sufletească, de mult mai mare valoare.

Apiterapie, vindecare cu produse apicole, Dan Păunescu

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here