Fă din sufletul tău templu împărătesc

0
152
trupul-templul sufletuluiTu, femeie, pe Ana s-o imiți și chiar de ești stearpă. Roagă-te cu toată puterea și roagă-l pe preot să te ajute cu mijlocirea lui.

Dacă primești cuvintele lui cu credință, binecuvântarea părinților duhovnicești va avea rod bun și copt. Iarăși, dacă devii mamă, afiorisește-ți și tu fiul, dăruiește-l Domnului. Ana l-a dus la sanctuar, tu fă-te pe tine însăți templu împărătesc și locuință a lui Dumnezeu. Căci spune apostolul: „…Trupul vostru este templul Duhului Sfânt, Care este în voi”. (I Corinteni 6, 19) și în altă parte: „Voi locui în ei și voi umbla...” (II Corinteni 6, 16).

Așa cum nu este posibil să reparăm și să renovăm o casă veche gata să se prăbușească decât cheltuind bani, aducând constructori buni și interesându-ne  și ocupându-ne de toate, așa și casa lui Dumnezeu – pentru că și sufletul unui tânăr poate fi casă a lui Dumnezeu – nu merită din partea noastră nici cea mai mică atenție?

Fii cu băgare de seamă să nu auzi și tu ce au auzit odinioară evreii. Acestia, odată întorși din robie, deși vedeau în Templul din Ierusalim o ruină, își construiau și își înfrumusețau casele. Ei au stârnit atât de mult mânia lui Dumnezeu; Domnul a trebuit să le trimită un prooroc care să-i sperie cu foamea și care să le arate și pricina ei:

„Este oare timpul ca voi să locuiți în casele voastre cu pereții lucrați în tăblii, când templul acesta este în ruină”( Agheu 1, 4).

Dacă indiferența lor față de Templul din Ierusalim L-a mâniat atât de tare pe Dumnezeu, cu atât mai mult îl va mânia pe Domnul indiferența voastră față de acest templu. Sufletul copiilor voștri este cu atât mai prețios, fiindcă sfințenia lui este mai mare.

„Părinții și educarea copiilor” – Sf. Ioan Gură de Aur

Jurnal Spiritual

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here