Au început înscrierile pentru Festivalul Internaţional de Teatru pentru Copii

0
343
copil-papusi-teatruÎnscrierile pentru cea de-a XI-a ediţie a Festivalului Internaţional de Teatru pentru Copii “100, 1.000, 1.000.000 de poveşti”, care va avea loc în perioada 3 – 10 octombrie, în Bucureşti, au început. Data limită pentru primirea candidaturilor este 19 aprilie, anunţă Teatrul Ion Creangă.

Teatrele şi companiile profesioniste de spectacole pentru copii, sau care au şi spectacole pentru copii în repertoriu, atât din ţară, cât şi din străinătate, se pot înscrie pentru participarea la festival până pe 19 aprilie. Înscrierea se va face în baza expedierii prin poştă, la adresa organizatorilor festivalului, sau pe adresa de e-mail[email protected] a următoarelor: formularul de aplicaţie completat, un DVD/ link cu înregistrarea integrală a spectacolului, patru fotografii din spectacol şi fişa tehnică a spectacolului, se arată pe site-ul Teatrului Ion Creangă din Bucureşti, organizatorul evenimentului.

În baza formularului de aplicaţie, unde se va specifica atât genul producţiei, cât şi segmentul de vârstă căruia i se adresează, producţia va fi încadrată de organizatori într-una din cele trei secţiuni de spectacole.

În urma vizionării DVD-urilor şi îndeplinirii condiţiilor solicitate, consiliul artistic al festivalului va stabili spectacolele care vor participa la cea de-a XI-a ediţie a evenimentului. Principalul criteriu în selecţia spectacolelor este calitatea lor artistică. Rezultatele etapei de selecţie vor fi comunicate pe site-ul organizatorului (www.teatrulioncreanga.ro) şi pe site-ul festivalului (www.fitc.ro), pe data de 1 mai.

Festivalul Internaţional de Teatru pentru Copii “100, 1. 000, 1. 000.000 de poveşti”, organizat anual de Teatrul Ion Creangă, este un program complex de educaţie teatrală, culturalizare şi formare a gustului estetic al celor mai mici spectatori.

Acesta include, pe parcursul celor opt zile de desfăşurare, o serie amplă de spectacole, ateliere de creaţie şi evenimente conexe dedicate copiilor, se arată pe site-ul instituţiei teatrale. Dat fiind faptul că festivalul se adresează şi profesioniştilor care activează în domeniul creaţiei teatrale pentru copii şi specialiştilor implicaţi în educarea tinerei generaţii, programul este completat de o serie de colocvii şi workshop-uri despre arta spectacolului.

Cu ocazia celei de-a XI-a ediţii, organizatorii îşi propun să reunească o selecţie artistică diversificată ca formă de reprezentare teatrală şi încurajează companiile profesioniste de spectacole să participe cu producţii de teatru dramatic, liric, coregrafic, teatru de păpuşi etc., cu menţiunea că îşi rezervă dreptul de a acorda prioritate spectacolelor dramatice.

Mai multe informaţii despre regulament, precum şi formularul de înscriere se găsesc pe site-ul Teatrului Ion Creangă.

Ana Grama

Jurnal Spiritual

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here