132 de spectacole înscrise la preselecția festivalului naţional de teatru INDEPENDENT!

0
123

132 de spectacole din 14 orașe din întreaga țară s-au înscris la preselecția primei ediții a festivalului național de teatru INDEPENDENT. Acesta va avea loc la București în perioada 4 – 10 noiembrie 2013.

teatru INDEPENDENTCompaniile de teatru independent care vor concura pentru a ajunge în fața publicului larg sunt din București, Cluj-Napoca, Arad, Oradea, Timișoara, Sibiu, Constanța, Iași, Craiova, Brașov, Alba Iulia, Sfântu Gheorghe, Ploiești și Piatra Neamț.

În următoarea perioadă, selecționerii vor viziona spectacolele.

Pe cele nouă scene neconvenționale sau independente din București vor ajunge cele mai bune producții de teatru independent din țară. Selecționerii pentru București sunt Anca Ioniță, Bogdan Budeș și Nicu Mandea; pentru producțiile din țară Ioana Moldovan, Ștefan Peca și Cristian Bajora. Lista finală cu cele 15 spectacole din competiție și spectacolele din off va fi anunțată la sfârșitul lunii octombrie.

Pe lângă aceste spectacole, festivalul național de teatru INDEPENDENT aduce în fața publicului și producţii internaţionale invitate, workshopuri diverse și dialoguri pe tema situaţiei teatrului independent din România. Astfel, timp de o săptămână, pe perioada festivalului, Bucureștiul se transformă în unica scenă a producțiilor de teatru independent din România.

Evenimentul se va încheia pe 10 noiembrie 2013 cu Gala de premiere a câştigător.

Se va oferi recunoaştere celor mai bune şi apreciate producţii, actori şi tineri profesionişti din țara noastră.

Scopul festivalului este organizat de Fundaţia Godot şi Centrul Cultural Casa Artelor Sector 3. El isi doreste să impulsioneze şi să sprijine producţiile independente de teatru şi tinerii artişti; să aducă împreună profesionişti din domeniu în ideea consolidării unei comunităţi active; să pună în legătură această comunitate cu posibili colaboratori şi sponsori care pot sprijini realizarea şi distribuirea producţiilor independente pe viitor. Totodată, festivalul își propune să aducă teatrul independent mai aproape de public. Astfel, iubitorii de teatru din București și nu numai au ocazia timp de o săptămână să se bucure în spații neconvenționale de producții independente îndelung aplaudate pe scene din diverse colțuri ale țării.

Festivalul naţional de teatru INDEPENDENT este primul festival de teatru din România ce reuneşte artişti şi companii de teatru independent din întreaga ţară în spaţii culturale independente sau neconvenţionale.

Timp de o săptămână, scoatem la lumină tot ce merită văzut.

Totodată, festivalul este un punct de întâlnire al comunităţii teatrului independent românesc; el este o platformă de sprijin pentru aceasta şi un spațiu de celebrare a celor mai valoroase producţii de gen.

Sursa: romaniapozitiva.ro

Jurnal Spiritual

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.