Taylor Swift, cea mai populară artistă din lume

0
468

Taylor SwiftCântăreaţa Taylor Swift a fost desemnată de Federaţia internaţională a industriei fonografice (IFPI) cea mai populară artistă din lume în 2014, având cele mai mari vânzări de albume, descărcări şi accesări în streaming.

Solista de 25 de ani a obţinut statutul de vedetă a muzicii country încă de la lansarea primului ei album, eponim, în 2006. Ea a dominat clasamentele americane la sfârşitul anului 2014, iar Federaţia a precizat că Taylor Swift se află şi în Top 5 al celor mai mari vânzări în Germania, Japonia şi Marea Britanie, celelalte mari pieţe, transmite Agerpres.

Totuşi, potrivit federaţiei, banda originală a filmului de animaţie de mare succes „Frozen” ar fi depăşit-o pe cântăreaţă, însă Federaţia, care nu a dat cifrele exacte în privinţa vânzărilor, recompensează doar artişti individuali.

Grupul pop britanic One Direction, care s-a aflat în fruntea clasamentelor anul trecut, ocupă locul al doilea, înaintea compozitorului-interpret Ed Sheeran şi a formaţiilor Coldplay şi AC/DC. Michael Jackson s-a situat pe locul al şaselea, deşi regele muzicii pop a murit în 2009.

„1989”, cel mai recent album al cântăreţei Taylor Swift, s-a vândut în peste 1,2 milioane de exemplare la o săptămână de la lansarea pe piaţa americană, record de la „The Eminem Show” din 2002.

Ana Grama

[twitter style=”horizontal” float=”left”] [fbshare type=”button”] [google_plusone size=”standard” annotation=”none” language=”English (UK)”] [fblike style=”standard” showfaces=”false” width=”450″ verb=”like” font=”arial”]

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.