Tătăneasa, miracol anticancer

0
2660

tataneasaTătăneasa, miracol anticancer

Se recomandă în cancer de intestine, stomac şi prostată, ulcer, cancer de piele, luxaţii, fracturi, arsuri şi hemoroizi.

Plantă cu puteri de vindecare, secretul ei este alantoina, o substanţă cu proprietăţi antitumorale şi anticancerigene, ale cărei virtuţi vindecătoare au fost elucidate prin experienţe de laborator.

Recoltarea: rădăcinile se recoltează, toamna, în octombrie şi noiembrie, sau la sfârşitul iernii şi începutul primăverii, în lunile februarie-martie-aprilie. (Acum, în intervalul cuprins între lunile ianuarie şi martie, rădăcinile secretă maximum de alantoină.) Frunzele şi florile se recoltează în timpul înfloririi (mai-august), pe timp frumos, după ora 10.00, când planta secretă maximum de principii active.

Preparate din Tătăneasă

Pulberea de Tătăneasă

Rădăcinile uscate se macină fin, cu râşniţa de cafea; dacă mai rămân bucăţi nemăcinate, se face o cernere. În principiu, doza la adulţi este de o linguriţă de 3 ori pe zi. Pulberea se ţine sub limbă vreme de 10-15 minute, apoi se înghite cu puţină apă. La copii între 2 şi 12 ani, doza se înjumătăţeşte, iar la copii sub 2 ani, se aduce la o treime.

Maceratul la rece

La o cană de apă, se pun 2 linguriţe de rădăcină de Tătăneasă, măcinată cu râşniţa electrică de cafea. Se lasă 8-10 ore la macerat, după care se filtrează. Se obţine un lichid uşor vâscos, puternic emolient, cu efecte cicatrizante şi calmante gastrice, dar şi expectorante, deosebite. Se beau 2-3 căni de macerat la rece pe zi, de obicei pe stomacul gol.

Decoctul de Tătăneasă

Se fierb 2 linguriţe de pulbere de Tătăneasă într-o jumătate de litru de apă (două căni) timp de 5 minute, după care se lasă să se răcească şi apoi se filtrează. Se amestecă jumătate de litru de decoct astfel obţinut cu încă jumătate de litru de macerat la rece. Preparatul obţinut se bea în 3-4 reprize zilnic, pe stomacul gol.

Tinctura de Tătăneasă

Se pun 20 linguri rase de pulbere de Tătăneasă (obţinută prin măcinare cu râşniţa electrică de cafea) într-un vas; se adaugă apoi alcool de 75° (3 părţi alcool alimentar 96° şi o parte apă), atât cât să cuprindă pulberea şi să rămână o peliculă de alcool de 4-5 cm deasupra. Se lasă la macerat vreme de 10 zile, apoi se stoarce şi se filtrează. Se ţine în sticluţe mici, închise la culoare.

Extractul fluid de Tătăneasă

Din tinctura astfel obţinută se pun într-o farfurioară curată 4-5 linguriţe şi se lasă vreme de 4-6 ore la evaporat, până când volumul scade de circa trei ori. Se obţine o pastă închisă la culoare şi foarte vâscoasă, cu efecte antitumorale şi cicatrizante cu totul deosebite.

Tratamente interne

* Cancer

– Tătăneasa este un adjuvant preţios pentru mai multe forme de cancer, fiind folosită intern, drept remediu principal în vindecarea spectaculoasă a unor cazuri de cancer la intestin, prostată, stomac. Se administrează decoctul, 1 – 1,5 litri pe zi, pe stomacul gol, în 3-4 reprize, din care una obligatoriu dimineaţa, la sculare, înainte de a mânca sau a consuma altceva. În tratamentul cu Tătăneasă al cancerului este strict interzis consumul de carne, zahăr, alimente cu conservanţi, prăjeli. Regimul alimentar va fi compus din minimum 50% crudităţi. Se fac cure lungi: de la 6 luni, la doi ani. Acelaşi tratament este valabil pentru cancer la ficat, fibrom uterin, polipi stomacali.

* Gastrită hiperacidă şi ulcer

– se combină pulberea de Tătăneasă în părţi egale cu pulbere de flori de tei. Se ia o linguriţă din acest amestec, de patru ori pe zi, pe stomacul gol. Pulberea se ţine sub limbă 15 minute, după care se înghite cu puţină apă.

Tratamente externe

* Cancerul de piele

– Se aplică extract fluid de Tătăneasă de trei ori pe zi, pe locul afectat. Pentru a spori aderenţa pe ţesutul tratat, se adaugă în extract, înainte de aplicare, 10-20 de picături de tinctură de propolis. Extractul fluid se întinde cu o bucăţică de vată pe toată suprafaţa, care anterior a fost curăţată cu apă fiartă şi răcită sau cu apă de tărâţe (obţinută prin macerarea a două linguri de tărâţe proaspete într-un pahar de apă, 4-5 ore).

* Aluniţele care tind să se transforme în formaţiuni tumorale

Se amestecă tinctura de Tătăneasă cu tinctura de rostopască (o găsiţi în comerţ, preparat „Dacia Plant”) şi se evaporă după metoda descrisă la obţinerea extractului fluid. Se fac aplicaţii pe locul afectat, de patru ori pe zi, apoi se lasă să se usuce fără bandaj, în aer liber (locul să nu fie acoperit de îmbrăcăminte) măcar 20 de minute (de preferat ar fi 1-2 ore). Aceste formaţiuni dispar în 2-4 săptămâni.

* Entorse, luxaţii, fracturi

– pe entorse şi luxaţii se aplică comprese cu tinctură de Tătăneasă sau se face un masaj foarte uşor, cu extract fluid de Tătăneasă. Pe fracturile care se consolidează cu întârziere, se aplică extract fluid, de două ori pe zi.

* Răni pe colul uterin

– se pune decoctul de Tătăneasă în irigator şi se fac spălături zilnice, timp de două săptămâni. După introducerea decoctului, bazinul se ţine mai ridicat decât trunchiul, aşa încât lichidul să ajungă în profunzime. O altă metodă de tratament este combinarea în proporţii egale a tincturii de Tătăneasă, de coada-şoricelului (se găseşte în comerţ) şi de propolis, şi evaporarea lor după metoda descrisă la obţinerea extractului fluid.

Se iau cu o seringă fără ac 5-8 ml din acest extract şi se introduc în vagin, după care vreme de 15 minute, faceţi lumânarea, cu picioarele sprijinite pe un perete (statul pe umeri cu spatele ridicat, de la orele de gimnastică) sau în altă poziţie cu bazinul ridicat. Tratamentul se face de una-două ori pe zi, durează două săptămâni şi este foarte eficient.

* Hemoroizi

– se aplică extract fluid de două ori pe zi pe zonele afectate. Suplimentar, se fac clisme cu 200 ml de decoct de Tătăneasă – o dată la trei zile (cel puţin). Se folosesc plante laxative şi se introduc crudităţi în alimentaţie, pentru mărirea tranzitului intestinal. În locul extractului fluid, se pot folosi cu succes şi unguentele de Tătăneasă din comerţ: unguentul cu Tătăneasă de la „PlantExtrakt” Cluj, crema Hebe Radex de la „Plantavorel” Piatra-Neamţ etc.

* Arsuri de gravitate mică, răni vechi ori care se vindecă greu, cicatrice inestetice – se tratează eficient, prin pensulări făcute de două ori pe zi pe locul afectat cu tinctură sau, când nu este suportat alcoolul, cu extract fluid.

Sursa: Formula As

V-ar putea interesa şi aceste articole

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.