Produsele tradiţionale bistriţene au făcut furori la Târgul de Crăciun din Nürnberg

0
220

Corala „Andrei Mureşanu” a Centrului Cultural Municipal „George Coşbuc” a fost întâmpinată de Alina Schreglmann cu un tricolor uriaş în centrul Nurnbergului – ceea ce i-a emoţionat atât de mult pe muzicieni încât au izbucnit în plâns. La concertele susţinute de bistriţeni în Germania a contribuit şi Asociaţia „Turist în Bistriţa-Năsăud”.

Târgul de Crăciun Corala „Andrei Mureşanu” a susţinut un concert de colinde şi cântece de iarnă în cadrul Târgului de Crăciun, dar şi la Primăria Nurnberg, la Căsuţa Românească din Christkindlesmarkt Nürnberg. Cu ocazia prăznuirii Sfântului Nicolae, muzicienii Coralei „Andrei Mureşanu” au cântat şi la Mitropolia Ortodoxă Română de la Nurnberg. Ei au fost întâmpinaţi de Mitropolitul Serafim şi părintele Teofil Herineanu din Nuşeni.

Turneul coralei

Turneul coralei nu s-a rezumat însă doar la atât. Muzicienii bistriţeni au fost invitaţi să susţină un concert şi la vernisajul pictorului Ştefan Pelmuş. La aceasta a participat şi dr. Radu Merica – preşedintele Camerei de Comerţ Româno-Germane.

Concertele de la Târgul de Crăciun au fost posibile datorită invitaţiei generoase a Alinei Schreglmann şi a Asociaţiei de Promovare a Turismului „Turist în Bistriţa-Năsăud” pentru a reprezenta orasul şi judeţul Bistriţa-Năsăud în Germania.

La Târgul de Crăciun din Nürnberg a fost amenajată chiar şi o Căsuţă Românească.

Ea a fost organizată şi pregătită de Doina Doldea (preşedinta Asociaţiei Româneşti „Romanima” a românilor din Nurnberg) Casuta cuprinde exclusiv produse eco şi tradiţionale româneşti printre care, la loc de cinste, se află şi cele din Bistriţa-Năsăud.

Produsele Doinei Monda, de la întreprinderea socială „Pro Familia” dar şi costumele croite şi cusute de Virginia Linul s-au bucurat de o mare trecere. Ele au fost admirate de turiştii şi localnicii germani. Si de românii stabiliţi în Nurnberg au avut parte de aceasta bucurie.

Corala „Andrei Mureşanu” a pornit ieri seară spre Paris, unde vor concerta la Mitropolia din Paris.

Sursa: bistriteanul.ro

Jurnal Spiritual

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.