„Tărâm de speranță, hrană pentru viață”, sloganul Chinei la Expo Milano 2015

0
299

688668da6c3ad6a89f82c474e17edb37„Tărâm de speranță, hrană pentru viață” este tema aleasă de China la Expo Milano 2015, menită să reflecte gratitudinea și respectul poporului chinez față de pământul care hrănește omenirea încă de la începuturile sale, iar speranța este cea într-un viitor în care hrana le va permite tuturor să trăiască. Expoziția Universală de la Milano s-a deschis la 1 mai și va putea fi vizitată până la 31 octombrie.

Agricultura, alimentația, mediul și dezvoltarea durabilă constituie bazele participării Chinei la expoziția universală din acest an, reflectate în spații de expunere numite „Cerul”, „Pământul”, „Omul” și „Armonia”. Temele amintesc principiul filozofiei chineze că „omul face parte din natură”, relatează Agerpres.

În pavilionul de 4.590 de metri pătrați (al doilea ca mărime, după Germania), în care orezul și bambusul s-au numărat printre materialele de construcție, iar acoperișul permite filtrarea naturală a luminii și reducerea consumului energetic, chinezii ilustrează tradițiile culturale și progresele înregistrate în agricultură, prezentând marii pași realizați în direcția utilizării raționale a resurselor pentru asigurarea unei alimentații suficiente, de bună calitate și sănătoase. Ideea centrală este căutarea echilibrului între om și mediu, între omenire și natură. Așa cum țăranul își protejează și îngrijește pământul, tot așa popoarele trebuie să conserve planeta.

7usoneo7hc75o560

Prezența chineză la Expo 2015 se articulează în jurul a trei teme:
—”Darul naturii”, care ilustrează recoltele în funcție de calendarul chinezesc;
—”Hrană pentru viață”, care trasează drumul producției de alimente, prezintă cele opt școli celebre de bucătărie chinezească și cultura ceaiului;
—”Tehnologie și viitor”, care aduce în fața vizitatorilor progrese științifice, printre care orezul hibrid al profesorului Yuan Longping, reciclarea în agricultură, tehnici de trasabilitate, internetul produselor.

Vizita începe în zona „Paradis” — prezentarea calendarului chinezesc și a influenței sale asupra agriculturii țării—, continuă în spațiul „Ființa umană” — o călătorie în China prin intermediul a 16 elemente tipice tradiției sale—, în „Pământ” — peisaje din țară — și terminându-se în zona „Armonie”, centrul pavilionului chinez, care ilustrează mesajul de echilibru între om și natură adus la expoziție.

China-Pavilion-Expo-Milano-2015-Studio-Link-Arc-7

Pentru prima oară China participă la o expoziție universală din afara țării într-un pavilion construit de ea și care reprezintă angajarea unei țări mari, a doua economie mondială (după Statele Unite), în tema generală a evenimentului, care este ‘Hrănirea planetei, energie pentru viață’. Tot pentru prima oară își arată și explică în detaliu politica agricolă, istoria și inovațiile pentru viitor. Provinciile și orașele sunt prezentate cu ajutorul unor procedee multimedia dinamice și colorate. O altă premieră este faptul că unele firme din China participă autonom, în pavilioane proprii, realizate de ele. China are astfel și două pavilioane suplimentare: Vanke (multinațională specializată în sectorul imobiliar) și China Corporate Unied (care reprezintă 20 de firme aflate printre cele mai importante din țară).

În China există în prezent aproximativ 300 de milioane de agricultori. Un porc din doi, o găină din două, o roșie din patru provin din această țară. În 1990, un chinez din cinci se hrănea insuficient și indecvat. În prezent, unul din opt chinezi se confruntă cu probleme legate de asigurarea alimentației.

Ana Grama

[twitter style=”horizontal” float=”left”] [fbshare type=”button”] [google_plusone size=”standard” annotation=”none” language=”English (UK)”] [fblike style=”standard” showfaces=”false” width=”450″ verb=”like” font=”arial”]

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.