Tamara Buciuceanu-Botez: “Sunt mândră că sunt româncă, îmi iubesc ţara şi neamul şi mulţumesc lui Dumnezeu că mai trăiesc”

0
748
Mască individulă la preț de producător - 3,5 RON(inclusivTVA) - Click AICI
tamara-buciuceanu-botezActriţa Tamara Buciuceanu-Botez a declarat, la primirea premiului “Aristizza Romanescu”, acordat de către Academia Română, că oamenii trebuie să trăiască de parcă ar fi nemuritori, informează Agerpres.

Premiul “Aristizza Romanescu” a fost acordat ex-aequo actriţei Tamara Buciuceanu-Botez pentru întreaga creaţie teatrală şi cinematografică şi lui Ion Caramitru pentru lucrarea “Macbeth. Un studiu”.

La primirea distincţiei, în cadrul evenimentului ce a avut loc în Aula Academiei Române, Tamara Buciuceanu-Botez a ţinut un scurt discurs.

“E greu la deal, e foarte greu. Dar dacă trăim, trebuie să trăim ca şi cum am fi nemuritori”, a spus actriţa.

“Sunt mândră că sunt româncă, îmi iubesc ţara şi neamul şi mulţumesc lui Dumnezeu că mai trăiesc”, a spus actriţa.

Aceasta a mulţumit colaboratorilor săi şi familiei pentru sprijinul pe care i l-au acordat de-a lungul timpului.

“Cred că nu am trăit degeaba. Am lăsat ceva în urmă”, a adăugat aceasta. Ea a mai menţionat că a învăţat că “demnitatea, cinstea şi generozitatea se plătesc foarte scump”.

La rândul său, Ion Caramitru a mulţumit Academiei pentru distincţia primită. Acesta a adăugat că, în prezent, teatrul a reuşit să fie în fruntea reînvierii morale a poporului român.

“Teatrul îşi reîncepe soarta”, a spus Caramitru.

În cadrul ceremoniei de la Academia Română, care a fost prezidată, în 2013, de preşedintele forului, Ionel Haiduc, au fost premiate personalităţi din toate domeniile de activitate, ştiinţifice, sociale şi artistice.

Ana Grama

Jurnal Spiritual

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here