Strămoşul lui Tyrannosaurus Rex, descoperit în Venezuela după 20 de ani de cercetare

0
135
Mască individulă la preț de producător - 3,5 RON(inclusivTVA) - Click AICI

Tachiraptor admirabilis Rămăşiţele unui dinozaur carnivor aparţinând unei specii necunoscute până în prezent au fost descoperite în vestul Venezuelei. Potrivit unei cercetări publicate în Royal Society Open Science, citate de Reuters, savanţii cred că ar fi vorba despre strămoşul lui Tyrannosaurus Rex.

Animalul, care avea aproximativ 1. 5 metri lungime, ar fi trăit în urmă cu 200 de milioane de ani. Acesta prezenta “caracteristici unice ale articulaţiei tibiei (cel mai mare şi mai rezistent os al gambei, conectând femurul cu oasele piciorului, n.r.)”, relatează Mediafax.

Rămăşiţele unui şold şi al unei tibii aparţinând animalului din noua specie, numită Tachiraptor admirabilis, au fost descoperite după 20 de ani de cercetare. Savanţii speră ca excavările ulterioare în regiunea alcătuită mai ales din roci vulcanice să ducă la descoperirea de noi fosile.

“Numele generic al dinozaurului vine de la Tachira, statul venezuelean unde a fost găsită fosila. Cuvantul raptor  este un termen din limba latină care înseamnă “jefuitor”. Acesta este adăugat ca referinţă la comportamentul probabil de prădător al animalului”, potrivit articolului citat de Reuters.

“Epitetul folosit (în denumirea speciei, n.r.) vine să onoreze «Campania Admirabilă» a lui Simon Bolivar, în timpul căreia oraşul La Grita, localitatea unde au fost identificate fosilele, a jucat un rol strategic”, precizează cercetătorii. Campania militară a lui Simon Bolivar, din iunie 1813, a eliberat o mare parte din America de Sud de sub controlul spaniol.

Oamenii de ştiinţă spun că dinozaurii din specia Tachiraptor admirabilis au trăit în prima parte a erei jurasice. Acestia ar putea fi strămoşii speciei Tyrannosaurus Rex.

Ana Grama 

Jurnal Spiritual

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here