Tabara pentru tineri la Nemţişor

0
164
tabara nemtisorTinerii din Arhiepiscopia Iaşilor şi din Europa Occidentală şi Meridională au continuat seria activităţilor de la Nemţişor – Mănăstirea Neamţ, după ce, în perioada 25-28 iulie 2013, s-a desfăşurat Adunarea Tinerilor Creştini Ortodocşi.

La Nemţişor – Mănăstirea Neamţ s-a desfăşurat, în perioada 29 iulie-1 august 2013, Tabara „Bucuria credinţei“, cu binecuvântarea Înalt Preasfinţitului Teofan, Mitropolitul Moldovei şi Bucovinei. După cum ne-a relatat pr. Gheorghe Marian Filip, coordonatorul ATOR – filiala Tg. Neamţ, la această tabara au participat 40 de copii din familii de preoţi din Arhiepiscopia Iaşilor.

„Scopul taberei este unul duhovnicesc, formativ şi cultural. La final, s-a realizat un proiect misionar-pastoral pe care copiii din familii de preot îl vor implementa în parohiile de unde provin. Programul a mai cuprins săvârşirea Sfintei Liturghii; rugăciunile de dimineaţă şi de seară, activităţi sportive şi culturale. În fiecare seară, un invitat a vorbit copiilor despre misiunea preotului în parohie şi despre importanţa acesteia“, a spus pr. Gheorghe Marian Filip.

Tineri din Europa Occidentală şi Meridională, în tabara la Nemţişor

În perioada 22-31 iulie 2013, la Nemţişor a avut loc Tabăra de tradiţie şi spiritualitate ortodoxă pentru copiii români din Europa Occidentală şi Meridională. Întâlnirea a avut loc cu binecuvântarea Înalt Preasfinţitului Iosif, Mitropolitul Ortodox Român al Europei Occidentale şi Meridionale, şi a reunit tineri cu vârste cuprinse între 18 şi 23 ani. În mijlocul tinerilor s-a aflat pentru câteva zile maica Siluana Vlad, coordonatoarea Centrului de formare şi consiliere „Sf. Arhangheli Mihail şi Gavriil“ din Iaşi.

În perioada 25-28 iulie, participanţii s-au alăturat programului Adunării Tinerilor Ortodocşi din Moldova. Tabara internaţională de tradiţie şi spiritualitate vine în întâmpinarea necesităţii de a oferi copiilor români din diaspora posibilitatea de a intra în contact cu tradiţiile şi identitatea culturală, lingvistică şi religioasă a părinţilor lor, dar şi de a trăi timp de două săptămâni în ţara de origine. Amintim că Tabara internaţională de tradiţie şi spiritualitate din acest an se derulează şi în alte două locaţii la Mănăstirea Caraiman din Buşteni (în perioada 25 iulie-5 august 2013) şi la Mănăstirea Tismana (în perioada 10-19 august).

Sursa Ortodoxia pe net

Jurnal Spiritual

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.