Tabăra de creaţie „Aripi de înger“ a avut un real succes

0
470

100_0554* peste 200 de copii au pictat, au cântat, au compus poezii şi au învăţat rugăciuni timp de o săptămână

Tabăra de creaţie „Aripi de înger“ de la Săvineşti a avut un succes răsunător. Ieri, 215 copii, de la preşcolari şi până la liceeni, şi-au încheiat activităţile de creaţie cu rezultate extraordinare şi au plecat din tabără satisfăcuţi pe deplin. Interiorul Centrului social „Popasul iubirii milostive“ din Săvineşti a fost tapetat, în adevăratul sens al cuvântului, cu zecile de lucrări concretizate în icoane pe hârtie, piatră, sticlă şi lemn, realizate de tinerii artişti. A VIII-a ediţie a taberei de creaţie „Aripi de înger“ a avut participanţi copii din Săvineşti, localităţile învecinate, inclusiv Piatra-Neamţ, lor alăturându-se 51 de oaspeţi din Germania, Hong Kong, China şi Republica Moldova, care au fost introduşi în lumea credinţei ortodoxe şi a artei religioase.

Încă de la primele ore ale dimineţii, copiii au aşteptat cu emoţie momentul în care organizatorii aveau să decerneze premiile, diplomele şi medaliile pregătite drept răsplată pentru talentul, dibăcia şi perseverenţa lor. După ce toată lumea s-a strâns în curtea Centrului social „Popasul iubirii milostive“ pentru înmânarea premiilor, copiii au spus Tatăl nostru şi au cântat Imnul taberei. Apoi s-a trecut la momentul mult aşteptat: premiile. Fiecare copil era nerăbdător să-şi audă numele, să fie chemat să-şi ridice premiul. Toţi au avut de câştigat: noi prieteni, noi cunoştinţe despre ceea ce înseamnă artă şi religie. Tabăra de creaţie „Aripi de înger“ s-a încheiat cu un adevărat spectacol susţinut de copiii care au participat la tabără.

Preotul paroh Petru Munteanu de la Parohia „Sfinţii Voievozi“ din Săvineşti, iniţiatorul acestei înălţătoare manifestări, a declarat că tabăra de creaţie „Aripi de înger“ a fost deosebită datorită multitudinii de activităţi creative desfăşurate de copii, dar şi de numărul mare al participanţilor: „Această ediţie a taberei de creaţie <Aripi de înger> s-a desfăşurat în perioada 17 – 26 august în cadrul căreia am avut oaspeţi şi din străinătate. A fost cea mai frumoasă ediţie de până acum. Anul acesta, tabăra de creaţie îşi merită titulatura pentru că nu a susţinut doar pictura, desen, grafică, sculptură, ci a fost şi poezie, cântec, literatură. De fiecare dată ne îmbogăţim cu experienţa din anii trecuţi şi putem să tragem concluzii asupra obstacolelor peste care nu am putut să trecem“.

Timp de o săptămână, copii au pictat, au desenat, au sculptat, au învăţat  rugăciuni, cântece, au compus poezii, au participat la activităţi sportive, sub supravegherea atentă şi îndrumarea profesorilor de pictură. În tabăra de creaţie de la Săvineşti au fost descoperite, totodată, şi noi talente într-ale artei şi s-au legat noi prietenii.

Iniţiativa preotului paroh Petru Munteanu de la Parohia „Sfinţii Voievozi“ din Săvineşti, de a organiza o tabără de creaţie, a prins contur şi a câştigat notorietate, iar de la un an la altul tot mai mulţi copii şi tineri îşi manifestă interesul pentru a lua parte la cele mai frumoase activităţi pentru vârsta lor: pictează, sculptează, învaţă cântece, rugăciuni.

Sursa realitateamedia.ro

[fbshare type=”button”] [google_plusone size=”standard” annotation=”none” language=”English (UK)”]        [fblike style=”standard” showfaces=”false” width=”450″ verb=”like” font=”arial”]

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.