Suplimentele alimentare în exces predispun la cancer

Suplimentele alimentare nu sunt atât de sănătoase

0
244

Suplimentele alimentare nu sunt atât de sănătoase

Suplimentele alimentare -Este la îndemâna simțului comun că pentru funcționarea organismului în condiții optime, acesta trebuie să primească o cantitate necesară de vitamine. Pentru a asigura necesarul de nutrienți, specialiștii recomandă administrarea zilnică a multivitaminelor și mineralelor.

vitamineFiți foarte atenți la pericolul suplimentelor alimentare cu multivitamine!

Suplimentele alimentare -Probabil vă întrebați de ce unii cercetători recomandă o atenție sporită administrării de multivitamine. Ei bine, aflăm că timp de 20 de ani, s-a realizat un studiu, care a arătat câteva rezultate îngrijorătoare ale administrării în exces a vitaminelor. Conform http://www.iflscience.com, acest studiu s-a bazat pe analizarea rezultatelor unor cercetări realizate pe o perioadă de peste două decenii. Care arată că suplimentele cu vitamine cresc mai degrabă riscul de îmbolnăvire de cancer decât să îl scadă, aşa cum s-a crezut mult timp.

„Nu ştim exact de ce se întâmplă acest lucru la nivel molecular

Suplimentele alimentare -Dar dovezile arată că persoanele care iau suplimente alimentare în exces tind să fie mai predispuse la a se îmbolnăvi de cancer”. A declarat cercetătorul Tim Byers, de la Centrul Oncologic al Universităţii din Colorado, Statele Unite ale Americii.

Așa cum am menționat mai sus, cercetările pe această tematică au debutat acum 20 de ani. Moment în care savanții au început să observe că persoanele care consumă multe fructe şi legume.  Tind să aibă o predispoziţie mai scăzută la a se îmbolnăvi de cancer.

Oamenii de ştiinţă s-au întrebat dacă nu cumva administrarea acestora ar putea ajuta la reducerea şi mai accentuată a riscului de îmbolnăvire de cancer

Suplimentele alimentare -Din moment ce suplimentele nutriţionale sunt bogate în vitamine şi compuşi din aceste alimente. Oamenii de ştiinţă s-au întrebat dacă nu cumva administrarea acestora ar putea ajuta la reducerea şi mai accentuată a riscului de îmbolnăvire de cancer. Astfel că savanţii au început să experimenteze pentru a vedea dacă ipoteza este adevărată, se arată pe http://www.descopera.ro.

Rezultatele inițiale obținute în urma testelor elaborate pe țesuturi și pe animale de laborator susțin ipoteza emisă de către oamenii de știință. Apoi, aceștia au început să aplice teoria pe oameni. Rezultatul așteptat fiind obținerea unei tendințe similare de reducere a riscului de cancer.

Spre uimirea savanților, după atenta monitorizare a mii de voluntari, s-a concluzionat că tendința era de creștere a riscului de cancer

Suplimentele alimentare -Specialiștii ne informează că suplimentele nutriţionale nu numai că nu au adus beneficii din punct de vedere al sănătăţii. Ci unele chiar au ridicat riscul de apariţie a cancerului. Atunci când subiecţii studiului au depăşit cu mult doza recomandată.

Potrivit Mediafax, în anul 2006 s-a elaborat un studiu care a scos în relief ceva.  Faptul că suplimentele cu acid folic duc la o creştere cu 20% a riscului de cancer mamar. Mai mult, femeile care includeau cel mai mare nivel de acid folic în alimentaţie,  aveau un risc cu 32% mai mare de a dezvolta cancer mamar. Comparativ cu femeile care consumau foarte puţin acid folic.

De asemenea, acidul folic este considerat responsabil, potrivit altor studii, de creşterea numărului de polipi din colon

Suplimentele alimentare -Deşi în mare parte aceşti polipi nu pun probleme de sănătate, unii dintre ei pot deveni canceroşi.

„Acest lucru nu înseamnă că oamenilor trebuie să le fie teamă să ia vitamine şi minerale. Dacă sunt administrate în doze corecte, multivitaminele sunt bune pentru organism. În cele din urmă, am descoperit că administrarea de extra vitamine şi minerale face mai mult rău decât bine „, a conchis Tim Byers.

Suplimentele alimentare -Acestea fiind spuse, cantitatea optimă de vitamine și minerale poate fi atinsă adoptând o dietă sănătoasă. Inclusiv o alimentație echilibrată. În acest sens, omul nu mai are nevoie de doza zilnică de suplimente și nici nu mai devine dependent de diferite feluri de vitamine.

Alexandra G.

Jurnal Spiritual

V-ar mai putea interesa şi aceste articole

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.