Suedia închide închisorile

Suedia -arestări preventive

0
153

suedia

Suedia -arestări preventive

Suedia -Autorităţile din Suedia au anunţat că vor închide patru penitenciare şi un centru pentru arestări preventive, ca urmare a numărului redus de condamnaţi care execută pedepse privative de libertate. În prezent, oficialii de la Stockholm raportează 4 500 de deţinuţi la o populaţie de 9,5 milioane de locuitori.

Numărul deţinuţilor din Suedia a scăzut cu peste o mie

În perioada 2005-2014, ca urmare a diminuării pedepselor pentru persoanele acuzate de trafic de droguri. Și a programului de reeducare a deţinuţilor demarat de conducerea penitenciarelor. „Rolul nostru nu este să pedepsim deţinuţii. Pedeapsa este însăşi codamnarea, adică privarea de libertate. Pedeapsa constă în faptul că se află aici”, spune Nils Oberg, directorul general al administraţiei penitenciarelor suedeze.

„Unele persoane trebuie încarcerate, dar scopul principal al unei închisori

Trebuie să fie acela de a-i integra în societate şi a-i aduce într-o formă mult mai bună decât cea în care erau când au intrat aici”, mai spune Oberg.

Închisorile suedeze sunt dotate cu mese de tenis şi biliard, săli de pictură. Sală de sport cu saună şi solar, sere şi stupi. Iar fiecărui condamnat îi este alocat un ofiţer de legătură, direct responsabil de integrarea sa în societate.

Revista Lumea, Nr. 4, 2015

Jurnal Spiritual

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.