Detoxifierea ficatului – sucuri naturale de vară

0
838
Detoxifierea-ficatului--6-sucuri-naturale-de-varaFicatul funcţionează ca un motor în organismul tău şi îndeplineşte nu una, nu două, ci aproximativ 500 de funcţii vitale. Prin urmare, este important să vă asiguraţi că aveţi grijă de sănătatea acestui organ indispensabil organismului.

Toxinele se acumulează cu uşurinţă la nivelul ficatului şi, deşi el are capacitatea de a se curăţa singur, nu poate face faţă unei cantităţi prea mari de substanţe nocive. Tocmai de aceea, din când în când este bine să ţineţi o cură pentru detoxifierea ficatului. Cu această ocazie, veţi îmbunătăţi şi activitatea altor organe şi veţi avea un plus de energie.

 Câteva sucuri naturale de vară care curăţă eficient ficatul.

 Suc de mere şi avocado

Merele conţin o cantitate impresionantă de fibre, substanţe nutritive excelente pentru detoxifierea ficatului şi a colonului. Avocado este bogat în acizi graşi esenţiali care reduc nivelul de colesterol, curata vasele de sânge, dar şi ficatul. Împreună, merele şi avocado au beneficii de două ori mai puternice şi contribuie de 2 ori mai mult la detoxifierea ficatului. Avocado are o aromă care nu este pe placul tuturor. Dacă nu sunteţi încântat/a de gustul lui, înlocuiţi-l cu sucul detoxifiant de kiwi.

Suc de pepene roşu

Pepenele roşu este fructul – vedetă al verii. Pe lângă faptul că are foarte puţine calorii, pepenele roşu conţine apă în proporţie de peste 90%. După cum ştiţi, apa este esenţială pentru detoxifierea organismului, deci implicit şi a ficatului. Vara aceasta, consuma cât mai mult pepene roşu, mai ales sub formă de suc, pentru o asimilare mai rapidă a substanţelor benefice.

Suc de morcovi şi roşii

Sucurile de legume sunt versatile şi îţi dau posibilitatea să combini ingredientele tale preferate. Pentru detoxifierea ficatului, puteţi încerca un suc delicios din: morcovi, roşii, spanac sau sparanghel, salată verde. După preferinţe şi pentru un plus de gust, se poate adăuga în suc şi un măr mic.

 Limonadă

Limonadă este o băutură senzaţională pe timp de vară, întrucât vă ajuta să vă răcoriţi, dar în acelaşi timp acţionează eficient asupra ficatului, curăţându-l de toxine şi grăsimi. Limonadă pentru detoxifiere se prepară din lămâi proaspete, iar pentru îndulcire se foloseşte o cantitate mică de miere, nu de zahăr. Pentru un plus de gust, adăugaţi câteva frunzuliţe de mentă sau felii de lime.

 Suc de castraveţi sau apă de castraveţi

Castravetele are un conţinut ridicat de apă, la care se adaugă minerale şi vitamine esenţiale. Despre castravete se ştie încă din vechi timpuri că are proprietăţi detoxifiante şi poate curăţa ficatul. Pentru efecte puternice şi rapide, puteţi alterna consumul de suc de castraveţi cu consumul de apă de castraveţi. Băutura din urmă se prepară din apă plată şi felii de castravete.

 Suc de varză

Sucul de varză este excelent atât pentru detoxifierea ficatului, cât şi pentru pierderea kilogramelor suplimentare. Pe lângă varza, în acest suc minunat puteţi adăuga şi alte ingrediente, cum ar fi ţelina apio, sfecla roşie, morcovi sau castraveţi.

 O dietă cu suc natural pentru detoxifierea ficatului tine 3 zile.

Dacă nu puteţi consuma doar suc de legume şi/sau fructe, este indicat să beţi câte un pahar de suc înainte de fiecare masă şi în locul gustărilor şi să ţineţi dieta timp de o săptămână.

 Cules de Alina Magdici

Sursa: ele.ro