Sănătate şi dietă: Sucul de ţelină, beneficiile mineralelor alcaline

0
433
Atunci când sucul de ţelina este combinat cu alte sucuri alcaline, acestea alcătuiesc o formulă unică, ce ajută la combaterea acidităţii din organism.

telinaStudii recente au arătat că ţelina ar putea fi, de asemenea, eficientă în combaterea acizilor care cauzează cancerul.

Iată unele dintre cele mai importante beneficii alemineralelor alcaline din sucul de ţelină:
Aciditate

Mineralele din acest suc echilibrează eficient pH-ul sângelui şi neutralizează aciditatea din organism.

Sportivi

Acţionează precum o băutură tonică post-antrenament perfectă, deoarece înlocuieşte electroliţii pierduţişi rehidratează organismul cu minerale alcaline.

Cancer

Telina conţine cel puţin opt tipuri de compuşi anticancer şi antiacid. Printre acestea se numără acetilena şi fenolii,care opresc creşterea celulelor tumorale şi cumarina care previne cancerul, îmbunătăţeşte imunitatea, reduce tensiunea arterială şi migrenele.

Colesterol

Scade în mod eficient colesterolul LDL (rău) prin reducerea acizilor graşi din organism.

Constipaţie

Efectul laxativ natural al ţelinei ajută la ameliorarea constipaţiei.

Diuretic

Potasiul şi Sodiul din sucul de ţelina ajută la reglarea lichidului din corp şi stimulează producţia de urină.

Temperatură

Pe vreme secetoasă şi caldă, bea un pahar de suc de ţelină de 2-3 ori pe zi, între mese. Va ajuta la normalizarea temperaturii corpului.

Inflamaţia

Poliacetilena din ţelină este un ajutor extraordinar în afecţiuni precum artrita reumatoidă, osteoartrita, guta, astmul şi bronşita.

Funcţia renală

Ajută la menţinerea funcţiei renale sănătoase şi normale, astfel eliminându-se toxinele acide din organism şi prevenind formarea pietrelor la rinichi.

Tensiunea arterială

Consumul de suc de ţelina zilnic, timp de o săptămână ajută în mod semnificativ la scăderea tensiunii arteriale. Pentru a fi eficient, bea sucul timp de o săptămână, fă pauză trei săptămâni, şi începe iar.

Sistemul nervos

Mineralele alcaline din sucul de ţelina au un efect calmant asupra sistemului nervos, fiind astfel o băutură minunată pentru insomniaci.

Pierderea în greutate

Consumând suc de ţelina pe tot parcursul zilei, ţi se va reduce pofta pentru dulciuri şi pentru alimente bogate caloric.

Sursa: unica.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.