Sucul de roşii, leac împotriva cancerului

0
192

Un pahar de suc de roșii consumat zilnic ar putea combate cancerul la sân, stimulând secreția unui hormon care luptă împotriva bolii, au descoperit cercetătorii americani, informează dailymail.co.uk, citată de Mediafax.

suc de rosii “Avantajele consumului de roșii sau a produselor pe bază de roșii, chiar și pentru o scurtă perioadă de timp, au fost evidente în descoperirile noastre”, au afirmat cercetătorii americani de la Universitatea Rutgers din New Jersey.

Beneficiile consumului de suc de roșii

De exemplu, un pahar de suc de roșii conţine o cantitate suficientă de licopen. Licopenul este substanţa chimică din roșii care stimulează secreția de adiponectină, hormonul care combate factorii de risc ai cancerului la sân.

Licopenul conferă, de asemenea, culoarea roșie a tomatelor. Au existat studii ce au arătat că este eficient și împotriva cancerului la prostată.

Cercetătorii americani au măsurat nivelul hormonului adiponectină în cazul a 70 de femei cu vârsta de peste 55 de ani. Persoanele participante au fost testate înainte și după ce au consumat suc de roșii timp de 10 săptămâni.

Toate femeile erau fie supraponderale, fie aveau o rudă apropiată diagnosticată cu cancer la sân. Acestea se presupune că au un risc mai mare de a se îmbolnăvi.

Cantitatea de licopen regăsită într-un pahar de suc de roșii a crescut nivelurile de adiponectină cu până la 9%, se arată în studiul publicat în Journal of Clinical Endocrinology & Metabolism.

Licopenul – o substanță importantă pentru organism

Adiponectina reglează nivelurile de grăsime şi ține sub control obezitatea. Aceștia sunt printre principalii factori de risc ai cancerului la sân. Creşterea nivelurilor acestui hormon a fost mai substanţială în cazul femeilor mai slabe.

“Descoperirile demonstrează importanţa prevenirii obezităţii. O dietă bogată în roșii are un impact mai mare asupra (…) femeilor care au urmat o dietă sănătoasă”, a afirmat cercetătoarea Adana Llanos.

Cercetări anterioare au arătat că licopenul poate combate, de asemenea, cancerul la sân. El oprește creșterea şi dezvoltarea celulelor canceroase.

Cea mai bună sursă de licopen se află în roșii. Această substanță mai este prezentă, în cantităţi mai mici, în guave, pepene verde, caise, papaya şi grepfruit roz.

Sursa consultată: Mediafax

Descoperiți mai multe remedii la rubrica Sănătate.

Jurnal Spiritual

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here