Studiu efectuat în SUA: „Care este cantitatea optimă de sare”?

0
108

sareCă o facem sau nu cu bună știință, atunci când facem exces de anumite alimente cu un conținut ridicat de sare, ne supunem unui risc imens. În cantități excesive, sarea poate avea efecte devastatoare. În schimb, dacă este consumată în cantități moderate, aceasta are un rol esențial în dezvoltarea musculaturii și a sistemului nervos.

Centrul pentru Controlul și Prevenirea Bolilor din SUA a dat publicității un nou raport asupra cantităților de sare conținute în alimente preambalate comercializare de magazine, cum sunt pizza, mâncărurile gătite preambalate sau mezelurile, ne informează worldreportnow.com.

Un consum excesiv de sare poate genera probleme grave de sănătate, cum ar fi tensiunea arterială mărită, care este principala cauză a afecțiunilor cardiace și a atacurilor cerebrale.

Linda Schieb, specialistă în epidemiologie la departamentul de cardiologie și prevenire a accidentelor cerebrale din cadrul Centrului pentru Controlul și Prevenirea Bolilor, membră a echipei de cercetători care a efectuat studiul a explicat modul în care echipa sa a analizat alimentele preambalate care se găsesc în magazinele alimentare.

Potrivit rezultatelor acestei analize, mai bine de 50% dintre alimentele preambalate din comerț depășeau prescripțiile Administrației pentru Alimente și Medicamente (FDA — Food and Drug Administration) din SUA privind conținutul de sare.

Cercetătorii au utilizat date culese din 52 de magazine aflate în trei districte electorale din SUA. Studiul este reprezentativ pentru o jumătate din țară, exceptând magazinele Wal-Mart Stores, lanțul comercial cu cele mai mari venituri din lume, precum și asociațiile din comerțul de antrepozit, continuă worldreportnow.com.

Potrivit http://www.agerpres.ro, studiul a scos la iveală faptul că 70% dintre produse, incluzând pizza și amestecurile de produse cu paste făinoase sau cu carne depășeau nivelul de sodiu prescris de FDA.

În aceeași măsură, s-a constatat că  50% până la 70% dintre supe, mezeluri și sandviciuri nu se conformau cu nivelurile recomandate de FDA privind consumul zilnic de sare.

Potrivit cercetătorilor, au fost identificate unele alimente care corespundeau îndrumărilor FDA, precum gustările, pâinea și brânzeturile.

„Cea mai mare parte a consumului uman de sare provine din alimentele procesate sau servite la restaurante. Ea recomandă citirea etichetelor înainte de a cumpăra unele produse și alegerea alimentelor care au cel mai mic conținut de sodiu”, a explicat Linda Schieb.

Un număr de 2.300 miligrame reprezintă consumul zilnic recomandat persoanelor cu o sănătate optimă.

Conform experților, modul cel mai eficient de a evita consumul exagerat de sare este acela de a avea o paletă culinară cât mai largă.

De pildă, în detrimentul a două sandviciuri, pot fi consumate fructe proaspete, precum un măr sau o banană.

Experții în nutriție îi sfătuiesc pe consumatori să mănânce acasă pentru că astfel devin răspunzători pentru prepararea hranei și se pot feri să presare prea multă sare peste mâncare, au concluzionat cei de la worldreportnow.com.

Alexandra Gîrbea

Jurnal Spiritual

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.