Cine este stresat la serviciu se îmbolnăveşte de diabet

0
167
Stres

Stresul de la locul de muncă este un factor important în apariţia afecţiunilor cardiace sau a diabetului; sunt concluziile un studiu publicat recent în Jurnalul Medical Britanic. Cu toate că se ştia despre stres că ar fi un factor declanşator al bolilor de inima, abia acum s-a descoperit procesul biologic.

Studiul cercetătorilor de la University College din Londra, care a cuprins 10. 000 de persoane, a scos la iveala o legătură între stres şi sindromul metabolic. (numele dat unei serii de simptome care sînt adesea depistate că apar împreună: obezitatea, hiperglicemia, hiperinsulinemia).

Coordonatorul studiului, dr. Tarani Chandola, susţine că „cei care lucrează într-un mediu stresant prezintă un risc de două ori mai mare de apariţie a sindromului metabolic, faţă de cei care au un serviciu relaxant”. In cadrul studiului, care a durat 14 ani, cercetătorii au măsurat de patru ori nivelul de stres al voluntarilor. In plus, ei au luat în considerare şi o serie de factori precum statutul social, fumatul; consumul ridicat de alcool şi lipsa exercifiilor fizice. Vestea bună pe care ne-o dau specialiştii este că, într-o bună zi, sindromul metabolic ar putea fi ameliorat prin schimbarea stilului de viaţă. (exerciţii fizice, o greutate corporală normală, renunţarea la fumat etc.).

Mirela Dădăcuş, Farmacia Ta,  martie 2006

Jurnal Spiritual

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.