Cele mai ciudate străzi din lume | Galerie Foto

0
668

Strada e un bun public; apartine tuturor. În cele ce urmează vă vom prezenta câteva străzi, ce reprezintă adevărate provocări, atât pentru șoferi, cât și pentru pietoni.

1. Cea mai scurtă strada din lume – Ebezener Place, Scoțiaare doar 2, 06 metri lungime și o singură adresă 1 Bistro, care e parte din Hotelul Mackays.

 strada

 strada1

2. Cea mai îngustă strada din lume – Spreuerhofstraße, Germania – se găsește în orașul Reuntlingen; aceasta măsoară 31 cm în cel mai îngust punct și 50 cm în cel mai larg.

strada2strada3

 3. Cea mai complicată rețea de autostrazi – Los Angeles, SUA e o rețea de autostrazi cu patru nivele și a fost inaugurată în 1993.

strada4

4. Strada cu cele mai multe curbe – San Francisco, SUA fiindcă această stradă este foarte abrupt (27 grade înclinație), mașinile circulă de sus în jos și au o viteză maximă de 8 km/h.

strada5

 5. Cea mai abruptă strada – str. Baldwin, Noua Zeelandă se află într-o zonă rezidențială și este înclinată cu 35% (la fiecare 2, 86 metri urcați, te afli mai sus cu un metru).

strada6

strada7

6. Cea mai largă strada din lume – Buenos Aires, Argentina are 91 de metri lățime și  12 benzi pentru mașini.

strada8

7. Cea mai lungă strada – Ontario, Canada măsoară 1.896 km, motiv pentru care a intrat în Cartea Recordurilor.

strada9
8. Cel mai mare sens giratoriu – Putrajaya, Malaezia – situate la sud de Kuala Lumpur, iar circumferința sa măsoară aproximativ 3.4 km.

 strada10

9. Cel mai complicat sens giratoriu – Swindon, Marea Britanieare 5 sensuri giratorii mai mici, dispuse în cerc; iar cei ce ajung aici cu mașina pentru prima dată sunt foarte uimiți de modul în care această intersecție fluidizează traficul.

strada11

 

Sursa FOTO: theworldgeography.com

Alexandra Gîrbea

Jurnal Spiritual

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.