Stilul de comunicare bazat pe teoretizare

0
245

teoriiPersoanele care folosesc acest stil de comunicare tind să cugete în timpul unei conversații. Le place să analizeze lucrurile pe care tocmai le-au auzit și să răspundă cu atenție, într-un mod care le exprimă cu cea mai mare acuratețe părerile asupra subiectului.

Scopul lor este să obțină informații care îi vor ajuta să rezolve sau să descopere ceva ori care le îmbogățesc cunoștințele.

Acești oameni tind să vorbească mai degrabă despre idei și informații decât despre sentimente și relații și să utilizeze mai curând formulări de genul: „Eu cred că” decât „Eu simt că”.

Spre deosebire de cei al căror stil este bazat pe conexiuni, ei evită legăturile emoționale și merg direct  la fapte. Această abordare poate să pară foarte rece și îi îndepărtează pe cei care caută să stabilească mai întâi o legătură personală.

Oamenilor înclinați spre teoretizare le place să vorbească despre teorii, idei și strategii

În timpul conversațiilor, le place să acumuleze și să dezvolte idei și posibilități noi. Aceștia se detectează cu descrierea tuturor aspectelor unei situații sau ale unei idei. Teoreticienii se pricep să adune informații disparate și să le articuleze rapid în argumentații raționale. Dacă au senzația că faptele nu susțin lucrul pe care l-a spus cealaltă persoană, vor insista cu un argument.

Într-o conversație de grup, acești oameni preferă să aibă timp de gândire înainte de a vorbi. Deși este posibil să nu spună multe lucruri, mintea lor este un univers activ, plin de idei și posibilități.

Probleme întâmpinate

Oamenii al căror stil de comunicare este bazat este bazat pe teoretizare deteste să lase impresia că sunt proști; vor să pară capabili și competenți. Vor cumpăni ce anume trebuie să spună pentru a-și comunica gândurile și sentimentele. Preferă să nu spună nimic, decât să spună ceva greșit.

Limbajul trupului utilizat de cei cărora le place să teoretizeze este de obicei foarte controlat, astfel încât poate fi greu de decodificat de către ceilalți. Ar putea profita dacă și-ar dezvolta abilitățile pentru comunicarea în grup, empatizând, exprimându-și sentimentele și răspunzând la sentimentele altora.

Cum să-ți dezvolți abilitățile de comunicare, Gill Hasson

Jurnal Spiritual

V-ar mai putea interesa şi aceste articole

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.