Știi ce boli poți trata cu ceapă roșie?

ceapa_rosieCeapa este una dintre cele mai populare legume din întreaga lume, fiind cunoscută de mii de ani şi folosită ca ingredient în diverse preparate culinare. Producţia mondială de ceapă este în continuă creştere, în prezent fiind una dintre cele mai des cultivate legume, după roşii.

Există mai multe varietăţi de ceapă, roşie, galbenă, albă sau verde, fiecare având propria sa aromă, la nivel mondial existând peste 600 de soiuri de ceapă.

Astăzi, ne oprim asupra celei roşii, care este cea mai bogată în vitaminele A, B şi C, săruri minerale precum fosfor, natriu, calciu, magneziu, zinc şi fier, acid folic şi biotină, substanţe cu caracter antibiotic şi diuretic.

– Ceapa este caracterizată de conţinutul ei bogat în tiosulfinate, sulfuri, sulfoxide şi alţi compuşi odoriferi. Cistein-sulfoxizii sunt principalii responsabili pentru aroma cepei şi producerea de compuşi care duc la iritarea şi lăcrimarea ochilor. Tiosulfinatele au proprietăţi antimicrobiene.

– Ceapa roşie este considerată a fi un adevărat dezinfectat natural. Ea poate fi utilizată cu succes împotriva gripei, dizenteriei, răcelii şi altor tipuri de infecţii, datorită conţinutul său bogat în sulfat. Trebuie doar ca în perioada de boală să consumaţi cel puţin 30 de grame.

– Este eficientă împotriva multor bacterii, cum ar fi bacillus subtilis, salmonella şi E.coli. Ceapa nu are, totuşi, o acţiune la fel de intensă ca a usturoiului, întrucât în ceapă se găsesc doar un sfert din compuşii sulfului, care fac parte din compoziţia usturoiului.

– Datorită compoziţiei sale, consumul de ceapă previne degradarea celulară, combate formarea tumorilor şi reduce dramatic procesele inflamatorii.

– Ea este indicată în orice problemă cardiovasculară, ajutând la împiedicarea depunerilor de colesterol în artere.

– Ceapa roşie este şi un calmant excelent. Crizele de nervi sau atacurile de panică pot fi oprite, dacă zdrobim o ceapă şi respirăm ţinând-o aproape de nas.

Atenţie, însă, proprietăţile se păstrează intacte, dacă ceapa roşie este consumată în stare crudă!

Sursa: apropo.ro

Jurnal Spiritual [fbshare type=”button”] [google_plusone size=”standard” annotation=”none” language=”English (UK)”]        [fblike style=”standard” showfaces=”false” width=”450″ verb=”like” font=”arial”]

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here