Știi că poți avea alergie la frig?

0
576

alergia la frigAlergia la frig. Majoritatea suferim astăzi de alergii: la polen, la medicamente, la praf, la vânt, la căldură sau la frig. Alergia la frig este o afecțiune ce poate apărea la orice persoană, în orice anotimp al anului. Mulți dintre noi nu luăm în calcul apariția bruscă a unor pete roșii pe piele în urma expunerii la frig. Total greșit, deoarece poate fi vorba despre o reacție alergică, iar potrivit specialiștilor, aproximativ 3% prezintă această sensibilitate exagerată la frig.

Alergia la frig – Simptome

În general, acest tip de alergie se declanșează în timpul contactului cu un stimul rece. Cel mai reprezentativ semn al unei alergii la frig este înroșirea puternică a feței, a mâinilor, a picioarelor şi se poate întinde pe tot corpul. În unele cazuri aceste pete sunt însoțite de umflături, de mâncărimi, de senzația de arsură şi răceală a locurilor afectate. Aceste simptome dispar când persoana respectivă intră într-o încăpere călduroasă şi își acoperă zonele afectate (în unele cazuri simptomele se pot agrava dacă se trece brusc de la frig la căldură.

Urticaria la frig este o alergie severă, care se moștenește. Erupțiile tegumentare sunt însoțite de febră, dureri musculare şi articulare. Astfel de simptome pot apărea la 30 de minute sau la 2 ore de la expunerea la frig.

Consumul de băuturi reci, spălarea vaselor, rufelor, contactul cu zăpada sau alte lucruri reci pot să producă alergii la nivelul pielii. Acestea se manifestă tot prin apariția de pete şi mâncărimi puternice.

Cauzele apariției alergiei la frig

În ceea ce privește cauza apariției alergiei la frig, aceasta este încă nedescoperită. Specialiștii spun că această afecțiune poate apărea spontan sau se poate moșteni genetic. Alergia la frig este dificil de prevenit. Tot ce pot face persoanele afectate este să evite pe cât posibil frigul şi stimuli reci. Dacă în anotimpul rece ies afară trebuie să se îmbrace cât mai gros şi să îşi protejeze zonele cele mai expuse.

Citiți și Remedii naturiste în cazul unor alergii.

Un mod simplu însă nu perfect de a verifica dacă cineva suferă de alergie la frig este aplicarea unui cub de gheață pe antebraț timp de 5 minute. Dacă pielea se inflamează şi apar pete roșii şi mâncărimi, este vorba despre o alergie. Pentru a diagnostica corect aceste simptome recomand un control de specialitate la medicul alergolog.

Tratamente naturiste

Țelina este un medicament recomandat pentru alergii. Se poate consuma rasă în salată, sau se poate face o cură cu suc de țelină (1 pahar, de 3 ori pe zi, timp de o lună).

Urzica este a doua plantă accesibilă pentru tratarea alergiilor de orice fel (se beau 3 căni de ceai de urzică, pe zi, timp de o lună).

Citiți și Alergiile – ghid practic.

Ceaiul de măceșe tratează alergiile (se beau câte 500 ml de ceai pe zi, timp de o lună)

Uleiul de sunătoare este ideal pentru alergiile pielii (se ung zonele afectate zilnic).

Rețetă de casă

Într-un borcan, se amestecă sucul de la 10 lămâi cu 2.5 kg de miere de albine şi 1.5 kg. de frunze de aloe date prin mașina de tocat. Se lasă 10 zice la macerat. Se ia câte 1 linguriță de 3 ori pe zi (nu consumați produse lactate în această perioadă).

Mădălina M.

Jurnal Spiritual

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.