Lucruri pe care poate nu le știați despre râs…

0
402

știați că...Știați că… râsul este benefic (și) pielii deoarece mărește cantitatea de oxigen din sânge și accelerează respirația? Astfel, circulația se îmbunătățește, celulele se regenerează, iar țesuturile sunt bine hrănite?

🙂 Șase cafele, vă rog…

O secretară tânără, în prima zi de lucru, primește sarcina să facă niște cafele pentru oaspeți. Cum n-a făcut niciodată cafea, se duce la restaurantul de vis-a-vis de birou cu un termos în mână:
– Domnule chelner, intră în acest termos șase cafele?
– Da, domnișoară, intră și mai multe!
– Vai, ce bine! M-ați salvat! Faceți șase cafele, atunci. Două cu zahăr, două fără și două cappuccino! 🙂

Știați că…

… dr. Kataria, fondator al Clubului Internațional de Râs, a înființat peste 300 de cluburi de râs în India? Fiecare dintre acestea organizează întâlniri periodice pentru sesiuni de râs, pornind de la premisa că râsul este sănătate curată?

Știați că…

… Robert Provine spunea că ne folosim de râs pentru a schimba comportamentul celorlalți? Spre exemplu, într-o situație jenantă sau în care ne simțim amenințați, râsul poate servi ca gest de conciliere sau ca modalitate de a combate mânia celuilalt. Dacă persoana față de care ne simțim amenințați râde cu noi, riscul unei confruntări între noi și acea persoană scade considerabil.

Știați că…

… oamenii râd atunci când se simt în siguranță, când se simt confortabil în prezența altuia, când sunt deschiși și liberi în exprimare? De aceea, antropologul Mahadev Apte evidențiază rolul de conector social pe care îl joacă râsul în relațiile dintre oameni. El spune că râsul este contagios pentru că, apărut în cadrul unei legături sociale, tinde să întărească legătura respectivă.

Știați că…

… persoanele care râd puțin sunt mai palide față de persoanele care râd cu toată ființa, din inimă? Acestea din urmă capătă culoarea unui măr copt, roșu.

Te invit să citești glume în aceste articole.

A consemnat Mihaela Mușetescu