Stephen Hawking: Nu vom supraviețui în următorii o mie de ani fără să depășim limitele planetei noastre fragile

0
127

Stephen HawkingStephen Hawking, profesor la catedra de Matematică a Universității Cambridge, deținută cândva de Isaac Newton, unul dintre cei mai mari cosmologi contemporani a avertizat omenirea că dacă nu colonizează alte planete, va dispărea în următorii o mie de ani.

În luna februarie, el a declarat că o soluție pentru salvarea omenirii este colonizarea altor planete.

„Trebuie să continuăm să mergem în spațiu pentru viitorul umanității. Nu cred că vom supraviețui în următorii o mie de ani fără să depășim limitele planetei noastre fragile”, a spus Stephen Hawking, în finalul unei conferințe care s-a desfășurat la Sidney.

De altfel nu este prima dată când Hawking vorbește despre pericolul în care se află omenirea din cauza dezvoltării inteligenței artificiale și a „barbarismului” omului.

În anii 1965-1970, savantul a elaborat un model matematic asupra originii și evoluției Universului în expansiune, din momentul „marii explozii” inițiale (Big Bang-ului) și întreprinde studii asupra relației dintre găurile negre din Univers și termodinamică.

Cercetările sale l-au dus la concluzia că aceste găuri negre au o durată de existență limitată, constituirea unor perechi de particule-antiparticule virtuale ducând la o „evaporare” treptată a acestora sub forma radiației Hawking.

La Conferința Internațională asupra Relativității Generale și Gravitației din 2004, care a avut loc la Dublin, Stephen Hawking a emis idea conform căreia găurile negre ar putea transmite, într-o manieră deformată, informații asupra întregii materii pe care au asimilat-o.

Ana Grama

[twitter style=”horizontal” float=”left”] [fbshare type=”button”] [google_plusone size=”standard” annotation=”none” language=”English (UK)”] [fblike style=”standard” showfaces=”false” width=”450″ verb=”like” font=”arial”]

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.