Ştefania Stănilă, la 15 ani, cea mai tânără gimnastă a Campionatelor Mondiale din Belgia

0
320

Gimnasta Ştefania Alina Stănilă, în vârstă de 15 ani, va fi cea mai tânără participantă la Campionatul Mondial din Belgia, care debutează în 30 septembrie, lotul feminin al României incluzându-le şi pe Larisa Iordache şi Sandra Izbaşa, transmite Mediafax.

Ştefania Alina StănilăŞtefania Alina Stănilă, care o înlocuieşte în lotul României pe Diana Bulimar, accidentată, va împlini 16 ani în 27 decembrie.

La 16 ani neîmpliniţi, gimnasta legitimată la CNS Cetate Deva face parte din lotul olimpic de la începutul acestui an. Ea va fi cea mai tânără participantă la CM de la Antwerp, potrivit anunţului de luni al forului internaţional de profil (FIG).

La nivel de reprezentare cu lotul naţional, Ştefania Stănilă a obţinut medalia de argint la CE de junioare din 2012; Mondialul de senioare de la Antwerp a fost primul din cariera sa.

Lotul României pentru CM din Belgia le mai include pe Larisa Iordache şi Sandra Izbaşa.  Gimnastele tricolore vor evolua astfel: Sandra Izbaşa la sărituri şi sol; Larisa Iordache la toate aparatele, iar Ştefania Stănilă la bârnă şi sol.

FIG a mai anunţat că cea mai vârstnică gimnastă participantă la CM din Belgia va fi uzbeka Oksana Chusovitina (38 de ani), respectiv, la masculin, slovenul Mitja Petkovsek (36 de ani). De asemenea, cel mai tânăr gimnast înscris va fi niponul Kenzo Shirai (17 ani).

CM de la Antwerp va debuta în 30 septembrie, cu participarea a 410 gimnaşti (269 băieţi şi 141 fete); urmâeaza să se acorde medalii în finalele pe aparate şi în cele la individual-compus.

Sursa: România Liberă

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.