Sportul – relație de interdependență cu tipurile de personalitate

0
165

alergatoarea-1Când vine vorba despre sport, discuțiile sunt de obicei interminabile, iar părerile sunt împărțite. Pentru unii dintre noi, sportul reprezintă un punct de vitalitate în viața noastră, putându-se transforma cu ușurință într-o activitate care ne scoate din rutină.

Pentru alții însă, a face sport este practic imposibil, motivul principal fiind lipsa timpului liber, cauzat de multitudinea activităților zilnice.

Întrebarea cea mai des întâlnită este următoarea: Cum putem să ne păstrăm motivația de a desfășura activități fizice?

Potrivit unui studiu realizat de către British Heart Foundation şi Mindlab, bicicliştii sunt stabili emoţional, persoanele cărora le place să alerge sunt extrovertite, iar cei care preferă plimbările sunt cei mai puţin materialişti.

Studiul a fost realizat în perioada februarie – martie, în Marea Britanie, pe un eșantion de 2.000 de adulţi.

„Se ştie de mult timp că exerciţiile fizice sunt benefice nu doar pentru corp, ci şi pentru psihicul fiecărei persoane. Rezultatele acestui studiu arată că, indiferent de ce tip de persoană suntem, există exerciţii fizice potrivite pentru fiecare”, a declarat pentru CNN, dr. David Lewis, neuropsiholog şi fondator al Mindlab.

În cele ce urmează vom așterne pe hârtie care sunt trăsăturile de personalitate definitorii, în funcție de sportul practicat:

Bicicliștii sunt relaxaţi şi calmi, stabili emoţional şi sunt cel mai puţin predispuşi la a suferi de depresie şi a fi afectaţi de stres, dar sunt materialişti, se arată pe http://www.mediafax.ro.

Mai mult decât atât, persoanele cărora le place să alerge întrunesc toate notele definitorii tipologiei umane extrovertite; le place să iasă în evidență și ascultă muzică cu ritmuri alerte.

Cei care merg la înnot tind să se implice în acțiuni de caritate, sunt foarte fericiți și foarte ordonați.

Acei oameni care merg foarte mult iubesc singurătatea, le place propria companie, sunt empatici şi se implică în acţiuni caritabile, dar nu le place să atragă atenţia asupra lor şi sunt cele mai puţin materialiste persoane.

Potrivit http://aggregatornews.com/, cei care merg regulat la sala de fitness sunt extrovertiţi şi stabili emoţional, fiind cel mai puţin expuşi riscului de a suferi de schimbări bruşte ale stării de spirit. Aceste persoane se indentifică drept unele dintre cele mai fericite şi uşor de mulţumit.

Alexandra G.

Jurnal Spiritual

V-ar mai putea interesa şi aceste articole

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.