Sportul ajută copiii să fie mai buni la matematică

0
596

copii-sport-scoalaSportul ajută la o bună dezvoltare a structurilor cerebrale ale copiilor asociate cu aptitudinile pentru matematică, susțin oamenii de ştiinţă americani.  

Cercetătorii de la Universitatea din Illinois au demonstrat că practicarea sportului reduce materia cenuşie, iar astfel creierul este eliberat de legăturile inutile și le consolidează pe cele benefice.

La cercetare au participat 49 de copii cu vârste de 9 şi 10 ani. Oamenii de ştiinţă au măsurat consumul maxim de oxigen şi au examinat apoi prin intermediul RMN creierul micuților.

Au fost apoi evaluate abilitățile copiilor în domeniul matematicii, scrierii şi cititului. Cercetarea a evidențiat că micuţii care practicau sport cu regularitate aveau mai puţină materie cenuşie în creier şi se descurcau mai uşor la matematică, în comparaţie cu restul participanţilor la studiu.

Pe de altă parte, savanții au concluzionat că pregătirea fizică bună nu a oferit niciun fel de avantaje în ceea ce priveşte scrisul şi cititul.

De altfel, mai multe studii anterioare au demonstrat că un volum mai mic de materie cenuşie este asociat cu abilități mentale superioare.

Ana Grama

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here