”Spirala oceanului”, metropola subacvatică capabilă să adăpostească 5.000 de oameni | GALERIE FOTO

0
199
”Spirala oceanului”, o metropolă subacvatică care produce energie pe fundul mării şi este capabilă să adăpostească 5. 000 de oameni, este un proiect dezvoltat de o companie japoneză care va fi realizat în viitor.

Potrivit CNN, citat de Mediafax, deşi o astfel de aşezare ar părea plauzibilă numai în lumea filmelor de la Hollywood, ea este în realitate un concept futuristic propus de constructorii japonezi de la Shimizu Corp.  Universitatea din Tokyo, ministere japoneze şi companii din domeniul energiei îşi folosesc cunoştinţele pentru realizarea acestui proiect.

Compania Shimizu susţine că proiecte cum ar fi Spirala oceanului vor deveni o necesitate în viitor pentru a face faţă unor probleme cum ar fi creşterea nivelului mărilor şi nevoia unor surse nepoluante de energie.

Împărţită în trei zone distincte, structura va coborî până la 4.500 de metri, în largul coastelor Japoniei. O sferă gigantică având un diametru de 500 de metri, amplasată sub nivelul apei, va constitui prima secţiune şi va adăposti zona rezidenţială, magazine şi hoteluri.

Spirala oceanului

Această zonă locuită va fi legată de o spirală lungă de peste 14. 000 de metri care va ajunge pe fundul mării. Acolo va exista  un port submarin şi o fabrică ce va crea energia necesară alimentării sferei utilizând microorganisme care transformă dioxidul de carbon în metan.

Generatoare amplasate de-a lungul spiralei vor folosi diferenţa de temperatură a apei. Cu ajutorul tehnologiilor de conversie termică, vor crea un surplus de energie.

Compania Shimizu este cunoscută pentru ingeniozitate şi pentru conceptele îndrăzneţe care includ un hotel spaţial sau oraşe plutitoare.

Compania susţine că Spirala oceanului va putea fi construită în cinci ani. Tehnologia necesară va fi disponibilă în 15 ani. Investiţia se anunţă a fi consistentă, iar până la realizarea proiectului va trebui să ne mulţumim cu reprezentările artistice.

Ana Grama

Jurnal Spiritual

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here