Spionul din televizorul nostru

0
173

Televizorul Televizorul

Samsung a afirmat că informațiile personale ar putea fi scoase la iveală de către Smart TV. Samsung îşi avertizează clienţii despre discuţiile conţinând informaţii personale în faţa televizoarelor lor inteligente. Avertismentul se aplică pentru telespectatorii care controlează televizoarele Smart Samsung folosind utilitatea de activare vocală.

Când opțiunea este activată, astfel de televizoare “ascultă” ce se spune şi ar putea transmite ce aud firmei Samsung sau unei terţe părţi, după cum se afirmă.

Susţinătorii respectării intimităţii omului spun că aceasta seamănă cu tehnologia deţinută de ecranele de observare a cetăţenilor din romanul “1984” al scriitorului  George Orwell.

Distribuirea datelor

Avertismentul a venit printr-un articol în ziarul online The Daily Beast. Acesta a publicat un extras dintr-o secţiune a politicii de securitate a firmei Samsung pentru aparatele TV inteligente. Aceste înregistrări se realizează prin simpla apăsare a unui buton. Televizorul înregistrează ce se spune când un buton de pe telecomandă este apăsat.

Politica explică faptul că televizorul va asculta oamenii din aceeaşi cameră pentru a răspunde când comenzile sau cererile sunt transmise la distanţă. Urmează să spunem “Dacă cuvintele tale includ informaţii personale sau alte informaţii sensibile, informaţiile vor fi capturate şi transmise unei terţe părţi”.

Televizorul „ne asculta

Corynne McSherry, avocată specializată în proprietatea intelectuală în cadrul Electronic Frontier Foundation (EFF), fundaţie implicată în dezbaterile privind problemele legate de drepturile digitale, a declarat pentru The Daily Beast că terţa parte la care face referire textul este probabil compania care furnizează serviciul de conversie a vorbirii in text (speech-to-text) pentru Samsung. „Dacă  eu aş fi clientul, aş vrea să ştiu cine este terţa parte; in mod sigur aş vrea să ştiu dacă cuvintele mele sunt transmise într-o formă securizată”, a mai spus Corynne McSherry.

La puţin timp de la publicarea articolului pe site-ul amintit, EFF a distribuit pe platforma online Twitter textul extras din politica de confidenţialitate a Samsung, comparându-l cu descrierea ecranelor din romanul „1984”; romanul lui George Orwell, unde ecranele ascultau ce vorbeau oamenii în intimitatea căminului.

Carmen Vîntu

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.